Uusi järjestelmäkamera tallentaa 4K-videomuotoa

Canon on ensimmäisenä maailmassa valmistanut digitaalisen peilijärjestelmäkameran, joka tukee elokuvien tallennukseen tarkoitettua 4K-videomuotoa. EOS-1D C -mallin erottelukyky on ällistyttävä 4096 x 2160 pikseliä.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Canonin uusi peilijärjestelmäkamera, EOS-1D C, perustuu tekniikaltaan EOS-1D X -ammattilaismalliin. Mutta siinä missä EOS-1D X soveltuu lehti- ja urheilukuvaukseen, soveltuu EOS-1D C elokuva- ja TV-kuvauksiin sekä ammattivideoiden tekoon.

Canon EOS-1D C tallentaa 4K-videota 8-bit Motion JPEG -pakkausmetodilla 24 kuvan sekuntinopeudella (progressiivinen). Eri resoluutioilla kuvattu materiaali - myös paras 4K-laatu - voidaan tallentaa CF-kortille sekä lisäksi HDMI-kaapelin välityksellä ulkoiselle tallennuslaitteelle täysin pakkaamattomassa YCbCr 4:2:2-muodossa.

Pienikokoisessa ja kevyessä EOS-1D C -kamerassa on laadukas videotallennus, hyvät hämäräkuvausominaisuudet ja elokuvatasoa vastaava dynaaminen alue. Kamera tukee 4:2:2-värinäytteenottoa. Samalla EOS-1D C on myös kompakti ja kevyt yleisjärjestelmäkamera.

Kameran kinokokoisen kennon resoluutio on 18,1 megapikseliä, joka on ihanteellinen huippuluokan videokuvaamiseen. 4K-videota kuvattaessa pikselit toimivat alueella, joka vastaa APS-H-kennokokoa, minkä ansiosta tätä formaattia ei ole tarpeen pienentää ja eikä siten tinkiä kuvanlaadusta. Kamerassa on myös elokuvantekijöille tärkeä Super 35 mm -formaatti.

Valokuvapuolella kamera pystyy 12 kuvan sekuntinopeuteen, laaajennettuna 14 kuvaan. Tarkennuspisteitä on 61, ja herkkyysalue on ISO 100 - 25 600. Kameran hintaa ei ole vielä julkistettu.

Lisää tietoa täältä: 4K-kamerat

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!