Uusi kompakti järjestelmäkamera Sonylta

Sony tuo lisähoikennusta jo ennestään pienikokoiseen NEX-sarjaansa esittelemällä elegantin ja kompaktin uutuuden, jossa on sekä isokokoinen järjestelmäkamerakenno että vaihdettava optiikka.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Sony on lisännyt NEX-sarjaansa edeltäjiään kevyemmän ja pienemmän C3-mallin. Samaan pakettiin mahtuvat APS-C-koon kenno, 16,2 megapikselin tarkkuus ja vaihdettava optiikka. Paksuus on vain 3,3 cm ja korkeus tasan kuusi senttiä. Pienen objektiivin kanssa kamera mahtuu siis jopa taskuun.

Isokokoinen Exmor APS HD CMOS-kenno yhdessä Bionz-kuvaprosessorin kanssa mahdollistavat kuvaamisen ISO 12 800:n herkyydellä ilman suurta kuvakohinaa. Tarkennuskohde näkyy älytoiminnon ansiosta näytöllä erityisen selvästi. Sarjan uusia kuvaustoimintoja ovat mm. syvätervyysalueen, väritasapainon ja valotuksen säätö- ja tarkistamismahdollisuus suoraan kameran näytöltä pelkällä napinpainalluksella.

Muotokuvia ihmisistä otettaessa kameran Soft Skin -toiminto parantaa ihon ominaisuuksia: poistaa ryppyjä ja läiskiä, mutta pitää esim. silmät terävinä ja luonnollisina. NEX-C3 on perinyt edeltäjältään kolmen tuuman ja 921 000 kuvapisteen näytön mutta onnistunut parantamaan akkua, jolla voi kuvata keskimäärin viidenneksen pitempään kuin sarjan kahdella muulla mallilla. Kameran mukaan kuuluu pieni ulkoinen salama, mutta jos haluaa monipuolisemman salaman vaikkapa heijastamaan valoa katon kautta, on tähän malliin saatavana myös GN20-salamavalo.

NEX-C3 tulee myyntiin elokuussa, ja sen värivaihtoehdot ovat musta ja hopea. Kamerapakettien hinnat ovat seuraavat:

NEX-C3A (sis. 16 mm F2,8 -objektiivi) 640 € NEX-C3K (sis. 18-55mm) 695 € NEX-C3D (sis. 16 mm F2,8 ja 18-55mm) 800 €.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!