Uusi Panasonic G6 pursuu toimintoja

Lumix DMC-G6 peri kuvakennon Panasonicin huippumallilta. Lisäksi siinä on langattomia ominaisuuksia sekä loistava etsin ja automaattitarkennus.

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Panasonic kokosi suuren joukon hyviä kameratoimintoja ja pakkasi ne yksiin kuoriin - tuloksena on Lumix DMC-G6 -järjestelmäkamera. Kuvakenno on huippumalli GH3:n peruja, ja kuvanlaatu perustuu 16 megapikselin Live MOS -kuvakennon ja Venus Engine -kuvaprosessorin uuden version yhteistyöhön, jonka ansiosta kuvakohinaa on suurillakin ISO-herkkyyksillä vähän.

Kamera tarkentaa liikkuvaan kohteeseen nopeasti ja tarkasti ja pysyy tarkennettuna myös hankalissa valaistusolosuhteissa. Tarkennuksen nopeus perustuu Light Speed AF -nimiseen tekniikkaan, jonka ansiosta liikkuvien kohteiden kuvaaminen onnistuu hyvin. Sarjakuvauksessa kamera ottaa seitsemän kuvaa sekunnissa täydellä erottelukyvyllä.

G6-kameran langaton verkkoyhteys tuo tullessaan runsaasti käytännöllisiä ja fiksuja ominaisuuksia. Kun mobiililaitteeseen on asennettu Panasonicin Image app -sovellus, voi esimerkiksi valotusta ja zoomia ohjata älypuhelimen tai taulutietokoneen avulla. Lisäksi kuvan voi siirtää kannettavan laitteen näytölle automaattisesti esimerkiksi terävyyden ja sommittelun muokkaamista varten. Elektronisen etsimen tarkkuus on 1,44 miljoonaa pistettä, ja kamerassa on kääntyvä kosketusnäyttö, jonka avulla voi myös tarkentaa.

DMC-G6 saapuu myymälöihin toukokuussa. Se on saatavana erikseen tai pakettina, johon sisältyy tavallinen 14–42 mm:n objektiivi, motorisoitu 14–42 mm PZ-, 14–42 mm- tai 45–150 mm -objektiivi tai 14–140 mm:n superzoom-objektiivi. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Panasonic julkisti myös zoom-objektiivin nimeltä LUMIX G VARIO 14-140mm F3.5-5.6 ASPH Power O.I.S. Polttovälialue on 28–280 mm, joka sopii mainiosti lomailijan reppuun. Objektiivi tulee myyntiin kesäkuussa, mutta senkään hintaa ei ole vielä vahvistettu. Sitä tullaan myymään pakettina G6-kameran kanssa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!