Uusi Pentax – sadesuojattu ja edullinen

Uusi peilijärjestelmäkamera K-50 on tiivistetty vettä vastaan. Sen muita vahvuuksia ovat prismaetsin ja suuri ISO-herkkyys.

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Edullisesta hinnastaan huolimatta Pentax K-50 sisältää monia kilpailukykyisiä ominaisuuksia, joita on yleensä vain kalliimmissa aktiiviharrastajien kameroissa. Tässä sääsuojatussa mallissa on peräti 81 tiivistettä, joten sillä voi huoletta kuvata sateessakin.

Kameraa myydään 18-55 mm:n sääsuojatun pakettiobjektiivin kanssa, joten optiikankaan vahingoittumista ei sateen sattuessa tarvitse pelätä. Paketti saapuu jälleenmyyjille heinäkuun lopussa, ja sen suositushinta on 729 euroa.

K-50:n optinen etsin näyttää täydet 100 prosenttia kuva-alasta, ja kyseessä on prismaetsin eikä peilietsin, joita tämän hintaluokan kameroissa yleensä on. Kameralla voi ottaa kuusi kuvaa sekunnissa (jpeg), ja cmos-kennon resoluutio on 16,3 megapikseliä. Suurin herkkyys on peräti ISO 51 200, ja kameran oma kuvanvakain toimii myös vanhempien Pentax-objektiivien kanssa. K-50:llä saa teräväpiirtovideota, siinä on kolmen tuuman näyttö, ja värivaihtoehtoja on huikeat 120 kappaletta.

Pentax julkisti samalla pelkistetymmän mallin K-500, jolla on toki huomattavan paljon yhteistä isoveli K-50:n kanssa. Suurin ero on se, että halvempi peilijärkkäri ei ole sadesäätä vastaan suojattu. Sen suositushinta saman pakettiobjektiivin kanssa on 599 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!