Värejä ja uutta muotoilua Pentaxilta

Eilen esittelemänsä K-S1-peilijärjestelmäkameran myötä Pentax osoittaa uskaltavansa kokeilla ja toteuttaa uusia ideoita. Esimerkiksi kamera-asetusten tarkistaminen käy nyt uudella tavalla.

perjantai 29. elokuuta 2014

Uudessa K-S1 -kamerassa on saatavilla kolme eri perusvärivaihtoehtoa, ja erikoistilauksen kautta löytyy vielä yhdeksän muuta väriä. Tämän kameran monipuolisuus ei toki jää värivaihtoehtoihin. Otekahvassa, laukaisimessa, ohjelmavalitsimessa ja OK-painikkeessa on näet kamera-asetuksista kertovat LED-lamput. Esimerkiksi laukaisimen valo palaa vihreänä valokuvattaessa ja muuttuu punaiseksi videokuvatilaan siirtyessä. Kasvojen tunnistusta käyttäessä kahvan valot näyttävät, kuinka monta kasvoa on tunnistettu.

K-S1:n 20 megapikselin APS-C -koon cmos-kenno ja Prime MII -prosessori mahdollistavat vähäisen kohinan suurillakin herkkyyksillä, ja suurin niistä on ISO 51 200. Sarjakuvausnopeus on 5,4 kuvaa sekunnissa, ja optinen etsin näyttää kuva-alan kokonaisuudessaan. Kuvakennon edessä ei ole alipäästösuodinta, mikä lisää kuvatarkkuutta mutta voi lisätä myös moirén eli läikekuvion syntymisen riskiä raidallisia materiaaleja kuvattaessa. Mutta kuten K-3 -mallissa, myös tässä liikkuvaa kennoa hyödynnetään simuloimaan alipäästösuodinta.

Toisin kuin muut Pentax-mallit, ei tämä kamera ole sääsuojattu.Tällä ratkaisulla valmistaja on voinut tehdä tästä mallista pienemmän ja edullisemman. Rungon suositushinta tulee olemaan noin 650 euroa, 18-55 mm:n objektiivin kanssa paketin hinnaksi tulee 700 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!