Zoomaa Saturnuksen renkaisiin

Panasonic ei hiljene kesälomakaudenkaan ajaksi. Yhtiö on juuri esitellyt ennätyksellisen kameramallin.

torstai 18. heinäkuuta 2013

Uusi Lumix DMC-FZ72 hämmästyttää polttovälialueellaan, joka on uskomaton 20-1200 mm. Kyseessä on siis 60-kertainen zoom, joka on jatkettavissa 120-kertaiseksi digitaalisen zoomin ansiosta. Kamera perustuu valmistajan mukaan erityiseen Intelligent Resolution -nimiseen teknologiaan, joka pitää kuvanlaadun hyvänä huolimatta valtavista zoomauskertoimista.

Mikäli edellä mainitut luvut eivät riitä jollekulle, lisättäköön tähän, että kameraan on saatavana telejatke, joka pidentää polttoväliä 1,7-kertaiseksi. Sen kanssa polttoväli on pisimmillään tähtitieteelliset 4080 mm. Panasonicista kerrotaan, että tuon polttovälin optiikka riittää Saturnuksen renkaiden ikuistamiseen. Onneksi kamerassa on optinen kuvanvakain huolehtimassa avaruuden toistumisesta terävänä.

Valtavan zoomin takia muut optiset ominaisuudet eivät yllä erityisen hyviksi, mutta mainittakoon, että uudentyyppisen mikrofonin ansiosta ääni tallentuu videokuvauksessa hyväntasoisena kovalla tuulellakin. Objektiivin valovoima alkaa F2,8:sta ja loppuu F5.9:ään pisimmässä teleasennossa, ja kennon erottelukyky on 16,1 megapikseliä. Hinnasta emme osaa sanoa mitään, koska Panasonic ei ole vielä julkistanut sitä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!