APS-C-koon kamera KP

Pentaxin uusi yökyöpeli

Pentaxin säänkestävien kameroiden sarja saa nyt jatkoa. Markkinoille on tulossa näppärä APS-C-koon kameramalli nimeltä KP, joka edustaa uutta tekniikkaa.

torstai 26. tammikuuta 2017 teksti N. Majgaard

KP on Pentaxin on keskikastiin kuuluva uutuus, jonka runko on edeltäjämalli K-3 II:n lailla magnesiumia ja myös erittäin hyvin tiivistetty kosteutta ja likaa vastaan.

KP-kamerarunko on vieläkin hiukan kompaktimpi kuin K3-II. Kokomitat ovat 131,5 x 101 x 76 mm, eli se on pienempi kuin vastaavat Canonin ja Nikonin mallit.

KP_black

ISO 819 200

Suurin uutinen on tekniikka, joka tekee Pentax KP:sta suorastaan ylivertaisen kameran.

Uudessa 24,3 megapikselin cmos-kennossa on kuvanvakain, ja lisäksi Pentax KP selviää valaistuksesta kuin valaistuksesta, koska sen suurin herkkyys on uskomattomalta kuulostava ISO 819 200. Kyseessä on siis harvinaisuus.

Pentax KP soveltuu myös nopeisiin tilanteisiin, sillä sarjakuvausnopeus on seitsemän kuvaa sekunnissa ja automaattitarkennus perustuu 27 tarkennuspisteeseen, joista peräti 25 on ristityyppisiä. Video on full-HD-laatua.

Kaiken kaikkiaan Pentax KP sopii monenlaisille kuvaajille. Siihen on olemassa kolme erilaista otekahvaa, joten rungosta saa hyvän otteen raskaillakin objektiiveilla kuvattaessa.

Pentax KP tulee myyntiin helmikuun lopussa, ja värivaihtoehdot ovat musta ja hopea. Rungon suositushinta on 1350 euroa.

KP_silver
KP_silver
KP_silver

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!