Perinteinen vs. peilitön järkkäri

Peilittömät järjestelmäkamerat ovat alkaneet hiljalleen tunkea perinteisten tontille. Mutta ovatko ne oikeasti tarpeeksi hyviä? Panimme molemmat koetukselle.

tiistai 29. toukokuuta 2012

Kun Digikuva valitsi vuodenvaihteessa vuoden tuotteet 2011, oli samalla aika vilkaista peruutuspeiliin. Lukuisien uusien tuotteiden seasta näkyi ajatuksia herättävä kehityssuunta. Vuonna 2011 tuli nimittäin markkinoille vain kuusi uutta perinteistä, peilillistä järjestelmäkameraa, kun taas uusia, peilittömiä järjestelmäkameroita julkistettiin peräti 13 kappaletta. Näin siitä huolimatta, että alan markkinaykköstä Canonia ei vielä ole nähty tässä kameraluokassa, jolla ei ole edes virallista nimeä. Jossain päin maailmaa sitä kutsutaan nimellä EVIL eli Electronic Viewfinder Interchangeable Lens. Tässä kameraluokassa ovat kaikki peilittömät järjestelmäkamerat, joissa on vaihdettavat objektiivit.

Tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä, pystyvätkö keskihintaiset, kaikilla mahdollisilla toiminnoilla varustetut peilittömät järjestelmäkamerat syrjäyttämään perinteiset peilikamerat järjestelmäkameroiden parhaan kameratyypin valtaistuimelta. Panimme Nikon D5100:n vastakkain Sony Alpha NEX-5N:n kanssa selvittääksemme kummankin tyypin hyvät ja huonot puolet.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!