Pian voimme valokuvata tulevia hetkiä

APRILLIPILA: Negatiivisilla suljinajoilla voimme lähitulevaisuudessa ikuistaa hetken ennen kuin se on tapahtunut reaalimaailmassa. Tätä tullaan taajaan hyödyntämään ensi kesän suurissa urheilutapahtumissa.

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Laukaisimen painalluksen ja valokuvan syntymisen välinen viive jää pian historiaan. Tämän mahdollistaa negatiivisten valotusaikojen tekniikka, jonka väli-amerikkalaisen Universidad del Primero de Abril i Ecuador -yliopiston tutkijat ovat kehittäneet. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kamera pystyy ottamaan valokuvan tulevaisuudesta. Yliopiston työryhmä on saavuttanut -1/115 sekunnin suljinajan omissa kokeissaan, mutta tutkijat ovat hyvin vakuuttuneita siitä, että vielä kesään mennessä päästään jopa -2 sekunnin aikoihin.

Tätä käänteentekevää tekniikkaa ja sen tuloksia tullaan ihastelemaan Lontoon olympialaisissa tulevana kesänä; tekniikan ansiosta on esimerkiksi mahdollista hylätä varaslähdön ottanut pikajuoksija jo ennen lähtöä, mikäli valokuvat osoittavat varaslähdön todeksi.

Canonin puheenjohtaja Ernest Johnson kertoo, että yhtiö neuvottelee parhaillaan ecuadorilaisyliopiston kanssa ohjelmistopäivitysmahdollisuuksista, jotta Canon EOS-1D X:llä kuvaavat lehtikuvaajat pääsisivät käyttämään negatiivisia suljinaikoja olympialaisten lisäksi myös kesällä järjestettävissä jalkapallon EM-kisoissa. Myös Nikon puurtaa parhaillaan päästäkseen tekemään tarvittavat päivitykset D4-malliinsa, kertoo yhtiön valotusaikavastaava tri Johnny Earnie.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!