Pikakamerat tulevat

Pikakamerat Photokinan hittejä

Vaikka Photokina tarjosi monia kiinnostavia kamerauutuuksia teknisine edistysaskeleineen, nousi messuilla esiin toinenkin trendi: instant- eli pikakamerat.

maanantai 26. syyskuuta 2016

Hienosteleva Fujifilm, monipuolinen Polaroid ja muita kalliimpi Leica – näinkin kolmea kilpailijaa voisi luonnehtia.

Takavuosien pikakameroiden kuten Polaroidien suosio on putkahtanut esiin jopa niin voimakkaana, että eturivin kameravalmistajat ovat kilvan lähteneet mukaan uusvanhoille markkinoille.

Fujifilm myös designer-versiona

Fujifilmin uutuudet Instax mini 70 ja Mini 90 ovat analogikameroita, jotka tuottavat 8,6 x 5,4 cm:n kokoisia paperikuvatulosteita.

Niiden sisällä ei ole muistikorttia, joten kuvista ei muodostu digitaalisia kuvatiedostoja vaan ainoastaan konkreettisia vanhan ajan paperikuvia muutama sekunti kuvan ottamisen jälkeen.

Instax mini 70:stä on myös saatavana designeri Michael Korsin suunnittelema erikoisversio.

Perusversio maksaa noin 135 euroa, mutta Michael Kors -versiota ei ole vielä hinnoiteltu. Enemmän retrohenkinen Fujifilm Instax mini 90 maksaa myös noin 135 euroa.

Edistyksellinen Leica

Leica yllätti Photokinassa Sofort-pikakamerallaan, jonka värivaihtoehdot ovat minttu, oranssi ja valkoinen.

Sofort pystyy käyttämään Leican kahta uutta paperityyppiä sekä mustavalko- että värikuviin, ja lisäksi kameraan käy Fujifilmin Instax-paperi, koska kuvakoko on sama.

Sofortissa on tämän luokan kameraksi monia säätömahdollisuuksia, esim. makro-, bulb- ja action-asetukset. Hinnan arvellaan asettuvan 400 euron paikkeille.

Polarid – analogisesti ja digitaalisesti

Polaroid on myös kantanut oman kortensa kekoon uutuusmallillaan Snap Touch, jossa on peräti kosketusnäyttö.

Se poikkeaa kilpailijoistaan myös siten, että sen tuottamat kuvat voidaan tallentaa myös digitaalitiedostoiksi kamerassa olevalle microSD-muistikortille. Hinnaksi on jo veikkailtu noin 270 euroa.

> Lue kaikki Photokina-uutiset täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!