Aktiivikuvaajan kompaktikamerat

Jokaiselle järjestelmäkamerakuvaajalle tulee ajoittain tilanteita, joissa tarvittaisiin pientä ja huomaamatonta kompaktikameraa. Testissämme on yhdeksän alle 400 gramman kameraa. Kaikilla saa hyviä kuvia, ja raakakuviakin voi kuvata.

perjantai 7. helmikuuta 2014

Sekä ammattikuvaajat että osaavat harrastajat tietävät, että kun tavoitellaan mahdollisimman hyvää kuvanlaatua, mikään ei vedä vertoja peilijärjestelmäkameralle. Tästä huolimatta on tilanteita, joissa peilijärkkäri on liian suuri ja kömpelö. Paljon kätevämpää olisi, jos mukana olisi pieni mutta kuvanlaadultaan hyvä kamera, joka mahtuisi taskuunkin ja joka ei herättäisi niin paljon huomiota kuin iso järjestelmäkamera. Tällaisia tilanteita tulee esimerkiksi lomamatkoilla ja iltakävelyillä. Eikä peilijärjestelmäkamera ole käytännöllisin vaihtoehto silloinkaan, kun haluaa pitää kameran aina mukanaan. Tämän testin kamerat täyttävät kaikki edellä kuvatut vaatimukset. Ne sopivat aktiivikuvaajalle, sillä niissä on helppo säätää valotusaikaa, aukkoa, herkkyyttä, valkotasapainoa ja valotuksenkorjausta ja kaikkea muutakin, mitä hyvän kuvan saaminen saattaa edellyttää. Näillä kameroilla voidaan myös kuvata raakakuvia. Niissä on myös pieni, kätevä salama, ja useimpien käytettävyys on sitä tasoa, että se kelpaa vaativallekin järjestelmäkamerakuvaajalle.

Testfeltet

Canon PowerShot G16 Fujifilm Finepix X20 Leica C Nikon COOLPIX P7800 Olympus Stylus XZ-2 Panasonic Lumix DMC-LX7 Pentax MX-1 Samsung EX2F Sony Cyber-shot DSC-RX100 II

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!