Canon kurkottaa tähtiin

Canonin uusi EOS 60Da on tehty tähtivalokuvaajia ajatellen, sillä se tallentaa kaukaiset tähtisumut tavallista järjestelmäkameraa paremmin.

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

EOS 60Da sopii tähtitieteellisten ilmiöiden, kuten diffuusiosumun ja sen punaisten värien valokuvaukseen. Tavallisessa digitaalisessa järjestelmäkamerassa infrapunasuodin rajoittaa kameran kennolle pääsevän H?-valon määrää ja heikentää siten punaisten signaalien välittymistä estääkseen värivirheiden ilmenemistä lopullisessa kuvassa. EOS 60Da -kameran suodin taas läpäisee kolminkertaisen määrän H?-valoa EOS 60D -kameraan verrattuna. Suodin kuitenkin estää värivirheen syntymisen tavallisessa valokuvauksessa.

Kamera on muilta osin EOS 60D:n kaltainen - siinä on myös 18 megapikselin CMOS-kenno, kääntyvä kolmen tuuman näyttö ja ISO 12 800 herkkyys. Uutuus on kuutisen vuotta sitten markkinoille tulleen 20Da:n seuraaja.

Mallien EOS 60D ja EOS 60Da eroja voi tarkastella täällä. Sivuilla on kaukaisista tähtisumuista otettuja kuvia molemmilla malleilla. Canon EOS 60Da:n suositusmyyntihinta on 1550 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!