Canonilta odotettu huippumalli

Yli kolmen vuoden odotuksen jälkeen on EOS 5D Mark III valmis, ja samalla se haastaa Nikonin D800-mallin.

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Lukuisat huhut ja odotukset ovat vaihtuneet todeksi - Canonin EOS 5D Mark III on tulossa myyntiin. Se ei riko resoluutioennätyksiä kuten Nikon D800, jossa on huimat 36,2 megapikseliä, vaan pidättäytyy 22,3 megapikselissä, jossa on viidennes lisäystä edeltäjään verrattuna. Toisaalta uuden, täysikennoisen Canonin pikselit ovat isokokoisia - niinpä dynaaminen alue on suuri ja kuvakohina vähäistä suurillakin herkkyyksillä kuvattaessa.

Kameran normaali ISO-herkkyysalue yltää 25 600:een, jonka voi laajentaa peräti arvoon 102 400. Kameran tarkennusjärjestelmä on saman tyyppinen kuin huippuammattilaismalli EOS-1D X:ssä ja sitä on paranneltu sitten edellisen version. Tarkennuspisteitä Canon EOS 5D Mark III:ssa on peräti 61, joista 41 on ristikkäisiä.

EOS 5D Mark III sopii myös nopeisiin tilanteisiin, sillä se pystyy vangitsemaan kuusi kuvaa sekunnissa, kun edeltäjä jäi alle neljään. Lisäksi kamerassa on HDR-päällekkäisvalotustoiminto sekä entistä paremmat video-ominaisuudet. Rungon suositushinta Suomessa on 3800 euroa, ja malli tulee myyntiin maalis-huhtikuun vaihteessa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!