Canonilta PowerShot G5 X ja G9 X

Canonin PowerShot G-mallisto on arvostettu, ja nyt Canon tuo siihen uudet PowerShot G5 X:n ja suurikennoisen G9 X:n.

tiistai 13. lokakuuta 2015

Aina ensimmäisestä vuoden 2000 PowerShot G -kamerasta lähtien on tämä harrastajamallisto saanut paljon kiitosta monipuolisuutensa ja kuvanlaatunsa ansiosta. Nyt Canon lisää siihen kaksi uutta mallia, PowerShot G9:n ja PowerShot G5 X:n.

PowerShot G5 X muistuttaa lähes pientä peilijärjestelmäkameraa. Siinä on sähköinen etsin, joka näyttää 100 prosenttia kuvasta, joten kaikki, mikä kuvaan tulee mukaan, myös näkyy etsimessä.

Etsimessä on OLED-näyttö, jonka tarkkuus on 2,36 megapikseliä ja päivitysnopeus 120 kuvaa sekunnissa. Kuvan ei siis tulisi nykiä.

Etsinkuvan alareunaan saadaan näkyviin haluttua tietoa. Etsimen lisäksi voidaan käyttää myös kääntyvää kosketusnäyttöä.

PowerShot G5 X:ssä on valovoimainen 4,2-kertaisella polttovälialueella varustettu zoomobjektiivi, jonka polttoväli vastaa kinokoossa 24-100 mm:ä. Kuvanvakain on viisiakselinen. Kameran päällä on ohjelmakiekko sekä valotuksenkorjauskiekko. Kamerassa on myös pieni salama.

Kuva voidaan tallentaa raakatiedostona, joten varsin suuresta 13,2 x 8,8 mm:n ja 20,0 megapikselin kennosta saadaan kaikki irti. Kenno on takaa valaistu cmos.

Uudessa PowerShot G9 X:ssä on sama kenno, mutta sen käyttö on yksinkertaisempaa, joten esimerkiksi ohjelman valitsemiseen ei ole yhtä monta painiketta. Valinnat tehdään kosketusnäytöltä. Sitävastoin kamera on hyvin pienikokoinen, mitoiltaan vain 9,8 x 5,8 x 3,1 cm, eli peräti 25 prosenttia pienempi kuin edeltäjänsä G7 X.

Zoomobjektiivin polttovälialue on 3x, mikä vastaa kinokoossa 28-84 mm:ä. Sen valovoima on F2-4,9.

Molemmat kamerat tallentavat Full HD -videota 60 kuvan sekuntinopeudella. Kuvaaja hallitsee myös videokuvauksessa täysin tarkennusta, aukkoa, valotusaikaa ja herkkyyttä. Molempien kameroiden objektiivin ympärillä on säätörengas, jolla voidaan säätää esimerkiksi aukkoa.

PowerShot G5 X:ssä ja G9 X:ssä on wi-fi, jolla kameraa voidaan käyttää älypuhelimella. PowerShot G5 X:n hinta on 500 euroa, G9 X maksaa 800 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!