Fiksu kompaktimalli Fujifilmiltä

Fujfilmin X-sarjan uudessa kompaktikamerassa on tukku edistyksellisiä ominaisuuksia.

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Fujifilm X30 kuuluu kuuluu X-sarjan kompaktikameroiden kolmanteen sukupolveen. Uutuuskameran edeltäjiä ovat X20 ja X10, joihin verrattuna X30:ssä on teknisesti paljon uutta.

Uusiin ominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi Real Time -nimen saanut elektroninen etsin, joka valmistajan mukaan on kirkkain ja nopeatoimisin tässä kameraluokassa. Sen suurennussuhde on 0,65-kertainen, ja suorakatselunäytön erottelukyky on 2,36 miljoonaa pistettä. Etsin säätää ympärillä olevan valon määrän itselleen sopivaksi automaattisesti, joten sen käyttö on mukavaa ja helppoa ainakin siltä osin, ja etsimessä on myös silmäsensori valmiina.

X30:ssa on X-Trans cmos II -kenno, vaiheentunnistukseen perustuva automaattitarkennus ja EXR II -prosessori, joten nopeidenkin tilanteiden kuvaamisen pitäisi sujua helposti sekä kuvakohinan olla vähäinen. Uutuutena on myös kolmen tuuman kääntyvä näyttö, jonka tarkkuus on 920 000 pistettä, sekä säätörengas objektiivin ympärillä.

Edeltäjiinsä verrattuna tämän kameran akku on kestävämpi, ja kameran runko-osa on magnesiumia, mikä keventää kokonaisuutta. Kameralla voidaan myös jäljitellä Classic Chrome -filmiä, ja sokerina pohjalla on wi-fi-verkkoyhteysominaisuus.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!