Fujifilm laajensi X-sarjaansa

Fujifilm julkisti loppuviikosta X-sarjaan kuuluvan kameramallin. Uusi XF1 on tyyliniekoille suunnattu näppärä ja retrohenkinen kamera, jonka päällys on keinonahkaa ja runko alumiinia. Tämä uutuus ei kuitenkaan ole pelkkää kuorta ja ulkoista tyylikkyyttä, sillä sen ominaisuuksiin kuuluvat mm. objektiivin valovoima F1,8 ja optinen kuvanvakain sekä suurikokoinen kuvakenno.

lauantai 22. syyskuuta 2012

Kompakti XF1 sopii vähintäänkin peilijärjestelmäkameran täydentäjäksi, sillä sen 12 megapikselin kenno on hieman suurempi kuin kompaktkameroissa yleensä. Se on samankokoinen kuin X10:ssä ja hieman suurempi kuin sen kilpailijoissa, kuten Canon S100:ssa ja Samsung EXF2:ssa, mutta pienempi kuin Sony RX100:ssa. Kameran ISO-herkkyysalue 100-3200, joka voidaan laajentaa 6400:aan, jolloin resoluutio tosin puolittuu.

Objektiivi vetäytyy sisään, kun kamerasta katkaistaan virta. Objektiivi toimiikin samalla virtakytkimenä sekä zoomausrenkaana. Polttoväli on 25-100 mm, ja himmentimessä on kuusi lehteä. Makroasennossa objektiivi tarkentuu kolmeen senttimetriin.

Objektiivissa on myös optinen kuvanvakain. Linssit on pinnoitettu (High Transmittance Electron Beam Coating), minkä ansiosta kuvat ovat terävämpiä kuin ilman pinnoitetta.

XF1 on kuvausvalmis puolen sekunnin kuluttua käynnistämisestä. Valmistajan mukaan tarkennusjärjestelmäkin on erittäin nopea. Etsintä ei ole, joten kuvat sommitellaan kolmituumaisen näytön kautta.

Kamera tallentaa Full HD -laatuista videomateriaalia. Ominaisuuksiin kuuluvat myös lukuisat suodintehosteet sekä 360 asteen panoraamakuvausmahdollisuus.

Kameran verhoilu on keinonahkaa, jonka värivaihtoehdot ovat musta, beige ja punainen. Hintaa ei ole julkistettu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!