Canon PowerShot G7 X Mark III + G5 X Mark II

Canon PowerShot G7 X Mark III ja G5 X Mark II: kovia ominaisuuksia.

© Canon

Kaksi uutta kameraa Canonin perinteiseen G-mallistoon

Canon on päivittänyt kaksi G-mallistonsa kameraa Sonyn RX-mallisto tähtäimessään. Tästä näet, mitä uusilla Canon PowerShot G5 X Mark II:lla ja G7 X Mark III:lla on tarjota.

tiistai 9. heinäkuuta 2019 teksti P. Siersbæk

Kun Canon toi vuonna 2000 markkinoille PowerShot G1 -kameran, se oli alku pitkälle ja menestyksekkäälle kameramallistolle, joka sai monen vaativankin kuvaajan siirtymään digiaikaan. 

Mallisto on 19 vuoden aikana kehittynyt nopeasti, ja G1:n 3 megapikselin kuvakenno on vaihtunut nykyisiin 20 ja 24 megapikselin kennoihin. G-mallisto ei nimittäin ole enää vain yksi ajoittain päivitetty kamera. Mallistossa on kokonaista viisi eri hintaluokkiin sijoittuvaa kameramallia.

Kaksi malliston keskisarjalaista on nyt saanut kaivatun kasvojenkohotuksen. Kysymyksessä ovat PowerShot G5 X Mark II, joka korvaa neljän vuoden ikäisen Mark I:n sekä PowerShot G7 X Mark III, joka ottaa vuodelta 2016 olevan Mark II-mallin paikan.

Canon PowerShot G5 X Mark II

G5 X:n Mark II-versio ei enää muistuta peilikameraa, vaan pikemminkin  G7 X Mark III:a.

© Canon

Canon haastaa Sonyn

Canon PowerShot G5 X II on muuttunut edeltäjäänsä verrattuna paljon. Se ei enää muistuta peilikameraa, jonka päällä on suuri etsinkammio. Etsimestä ei toki ole luovuttu, vaan se on esiin ponnahtavaa mallia.

Kameran sydän on 20 megapikselin 1"-kuvakenno. Kysymyksessä on ns. pinottu CMOS-kenno, joka löytyy myös useista pienistä ja edistyksellisistä Sony RX-malleista. G5 X Mark II:ssa on myös uusi Digic 8-prosessori.

Kamerassa on mielenkiintoista varsinkin zoomobjektiivi, jonka polttovälialue on 24–120 mm. Sen valovoima on vaikuttavat F1,8–F2,8. Objektiivin ympärillä on lisäksi ohjelmoitava säätörengas.

Canon PowerShot G5 X Mark II

Canon PowerShot G5 X Mark II:n mitat ovat 11,1 x 6,1 x 4,6 cm ja paino 340 grammaa.

© Canon

Uusitun etsimen lisäksi kamerassa on 180 astetta ylöspäin kääntyvä kosketusnäyttö. Kameralla voidaan sähköistä suljinta käyttäen ottaa 30 raakakuvan sarjoja. Jatkuvalla tarkennuksella kuvausnopeus on 8 kuvaa sekunnissa.

Canon PowerShot G5 X Mark II:n svh. on 999 euroa ja se on kaupoissa elokuun aikana.

Canon PowerShot G7 X Mark III

Canon PowerShot G5 X Mark III:n resoluutio on 20 megapikseliä. 

© Canon

Pikkukamera taskuun

Uusi Canon PowerShot G7 X Mark III on hiukan G5 X Mark II:a pienempi, mutta muotoilultaan kamerat muistuttavat toisiaan. Kamerassa ei kuitenkaan ole etsintä ja 24-100 mm:n polttovälialue on hiukan suppeampi.

Kamerassa on G5X:n tavoin 20 megapikselin 1"-kuvakenno ja uusi Digic 8-prosessori.

Canon PowerShot G7 X Mark III

G5 X:n tavoin sen objektiivin ympärillä on ohjelmoitava säätörengas.

© Canon

Canon PowerShot G7 X Mark III:n mitat ovat 10,5 x 6,1 x 4,1 cm ja painoa on vain 304 grammaa. Näyttö on kääntyvä ja se voidaan kääntää 180 astetta ylöspäin.

Kamera tulee liikkeisiin elokuussa ja sen svh. on 849 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!