Kameran toiminta tutuksi

Uudentyyppinen tee-se-itse-kamera selkiyttää valokuvauksen tekniikkaa hauskalla ja konkreettisella tavalla.

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Amerikkalaiset ovat kehitelleet digitaalisen kompaktikameran, jonka avulla niin lapsi kuin aikuinenkin voi helposti omaksua kameran tekniset periaatteet. Malli nimeltään Bigshot valmistettiin opetustarkoituksessa, ja kameran designin on suunnitellut yksi Columbia Universityn professoreista. Kyseessä on koottava kamera; opetustilanteessa oppilaat saavat itse koota kameran sen osista, joten he pääsevät näkemään ja kokemaan, miten laite toimii teknisesti ja mahdollistaa valokuvien ottamisen.

Bigshot on kehitetty osittain Googlen tuella, ja se myydään osina, joita ovat mm. kolmen megapikselin kuvakenno, 1,4 tuuman lcd-näyttö ja ohjelmavalitsin, jossa on kolme objektiiviasetusta – perusasetus, panoraama ja stereo 3D-kuville. Polttoväli on kiinteä. Pakettiin kuuluu myös ladattava litium-ioniakku sekä kampi, jolla saa veivattua laitteeseen virtaa, kun akku on tyhjä.

Pakettiin kuuluu myös vuorovaikutteinen verkko-opas, joka neuvoo komponenttien asentamisessa eli kameran kokoamisessa. Bigshotin hinta on 89 dollaria eli noin 70 euroa, ja sitä voi tilata vain internetin kautta Yhdysvalloista.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!