Kiinnostava harrastajakamera Pentaxilta

Pentax on valmis haastamaan kilpailijansa harrastajaluokassa. Uutuusmalli MX-1:ssä yhdistyvät elegantti retrotyyli ja kilpailukykyiset ominaisuudet.

maanantai 7. tammikuuta 2013

Jos muistelet klassista MX-peilijärjestelmäkameraa, Pentaxin vuosien 1976 - 85 lippulaivaa kaiholla, arvostat varmasti myös Pentaxin uusinta muotoilua. Uusi Pentax MX-1 yhdistää klassisen kameradesignin moniin sellaisiin ominaisuuksiin, jotka herättävät jokaisen valokuvausharrastajan mielenkiinnon.

Pentax MX-1:ssä on taustavalaistu 12 megapikselin cmos-kuvakenno, kooltaan 1 / 1,7 tuumaa, kuten myös esim. Canon PowerShot G15:ssä ja Panasonic Lumix DMC-LX7:ssa. Myös kuvaprosessori on uusi, ja Pentax lupaa hyvät värit ja yksityiskohtien toiston.

Tällaisessa kamerassa olisi syytä olla valovoimainen ja laadukas optiikka, ja sellainen MX-1:ssä myös on. Valovoima on F1,8 - F2,5 ja zoom nelinkertainen (28 - 112 mm); makrokuvia voi ottaa jopa yhden senttimetrin etäisyydeltä kohteesta.

Suurin ISO-herkkyys on 12 800, ja kuvanvakain kuuluu ominaisuuksiin. Kameran lcd-näyttö on kolmituumainen ja kääntyvä; tarkkuus on 920 000 pistettä. Käsisäätöjä on runsaasti, ja raakakuvien ottaminen on mahdollista. Video on Full HD -laatua, ja time-lapse-videoitakin voi tällä kameralla ottaa. Kameran pohja ja yläosa on päällystetty messingillä, joka tulee esiin käytön myötä ja näin korostaa vanhanaikaista tyyliä. Pentax MX-1-kameran toimitukset alkavat helmikuun aikana, ja verollinen hinta on Suomessa noin 570 €. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopea.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!