Kompakteja uutuuksia Sigmalta

Isokokoinen Foveon-kuvakenno ja kiinteät, valovoimaiset objektiivit lupaavat hyvää kuvanlaatua hillityissä kuorissa.

torstai 9. helmikuuta 2012

Sigma on tehnyt kaksi uutta kompaktia mutta isokennoista reportaasikameraa DP-sarjaansa. Sekä DP1 Merrill että DP2 Merrill ovat perineet APS-C-kennon lippulaiva Sigma SD1:ltä, johon on niinikään sovellettu Foveon-teknologiaa.

Tämän tyypin kennoille ominaista on se, että kaikki pikselit pystyvät tallentamaan punaista, vihreää ja sinistä, kun yleensä kenno tallentaa vain yhtä näistä väreistä - minkä jälkeen muut värit palautetaan taikka tuodaan esiin sekoittelemalla pikseleitä. Niinpä näiden uutuuskameroiden erottelukyky onkin peräti 46 megapikseliä – valmistajan mukaan – mutta todellisuudessa noin kolmasosa tästä eli noin 15 megapikseliä, juuri erikoisen kennoratkaisunsa ansiosta. Tuotenimi Merrill on peräisin Dick Merrilliltä, joka oli merkittävin Foveon-kennon kehittäjä. Hän kuoli vuonna 2008.

Molemmissa malleissa on valovoimaiset (F2,8) ja kiinteät optiikat - DP1 Merrillissä 19 mm, vastaa kinokoon 28 milliä ja DP2:ssa 30mm, joka vastaa 45 milliä. Näytön kuva koostuu 920 000 pisteestä, ja kummallakin voi kuvata raakatiedostoja. Hintoja ei ole julkistettu. Lisätietoja (englanniksi) on täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!