Ricoh CX6

Lähikuvia helposti kompaktikameralla

Ricoh sai valmiiksi uuden taskukameran CX6, jossa on nopea tarkennus sekä ominaisuus, joka helpottaa telen käyttöä.

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Ricohin uutuus edustaa taskuun menevien zoomkameroiden kuudetta sukupolvea CX-sarjassa. CX6:ssa kuten sen edeltäjässäkin on 10,7-kertainen optinen zoom, joka vastaa aluetta 28-300 mm, ja cmos-kennon erottelukyky on edelleenkin kymmenen megapikseliä. Kontrastiin perustuva tarkennus on entisestään nopeutunut, sillä sisällä on nyt kenno, joka jatkuvasti mittaa matkaa kuvattavaan kohteeseen.

Uuden jatkuvan tarkennuksen ansiosta liikkuvasta kohteesta on helppo ottaa useita peräkkäisiä kuvia, koska tarkennus pysyy kohteessaan. Kamerassa on nyt myös sekä valotusajan että -aukon esivalinta-automatiikka, ja lisäksi Ricoh on tehnyt pitkien polttovälien käytön helpommaksi.

Kun optiikka on zoomattu yli 93 milliä vastaavalle polttovälille, ilmestyy lcd-näytön oikeaan alareunaan pikkukuva, joka näyttää kohteen 85 millin kuvakulmasta. Kuvaan ilmestyy samalla pieni kehys, joka näyttää kuvan todellisen rajauksen. Näin kuvaaja voi helpommin nähdä, mitä kuvaan lopulta tulee.

Lcd-näyttö on kolmituumainen, ja sen valo on yli puolitoista kertaa voimakkaampi kuin edeltäjässä, mikä on valkoisten pikselien ansiota. Valon voimakkuus riippuu kuitenkin ympäröivästä valaistuksesta. Näytön tarkkuus taikka resoluutio on 1 230 000 pistettä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!