Leica M Monochrom

Leica teki mustavalkokameran

Leican tuorein edesottamus kuulostaa sata vuotta vanhalta uutiselta, mutta saksalaisfirmalla on yllätyskortti hihassaan.

perjantai 11. toukokuuta 2012

Digitaalisen värikuvan muuntaminen mustavalkoiseksi on niin helppoa, että Leican uutuus kuulostaa aluksi lähinnä myöhästyneeltä teekkarien vapputempaukselta - digitaalikamera, jolla ei saa värikuvia ja joka vielä maksaa yli 7 000 euroa. Leica M Monochromin arvellaan kuitenkin kiinnostavan mustavalkokuvaukseen erikoistuneita valokuvaajia kovastikin.

Leica on poistanut tästä mallista värisuotimen, jollainen kameroissa yleensä on. Niinpä kennolle tulee enemmän valoa, ja koska nyt kennon ei tarvitse muodostaa eri värejä punaisesta, vihreästä ja sinisestä, se kykenee tekemään kuvista tavallista yksityiskohtaisempia.

Kyseessä on Leican tapaan mittaetsinetsinkamera, jossa on kinokokoinen (full-frame) 18 megapikselin kuvakenno. Kun ostaa M Monochromin, saa kaupan päälle Photoshop Lightroomin ja mustavalko-ohjelma Nik Silver Efex 2:n.

Leicalta on tullut myös X2-kompaktikamera, jossa on polttoväiltään 36 millimetriä vastaava kiinteä objektiivi ja valovoima F2,8. Kamerassa on APS-C-koon cmos-kenno, jollainen on myös monissa peilijärjestelmäkameroissa. Resoluutio on 16,1 megapikseliä ja hinta noin 1 800 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!