Olympus Tough TG-1 iHS

Luja taskukamera ja sen valovoimainen objektiivi

Olympus on esitellyt uuden mallin lujatekoisten ja vesitiiviiden Tough-kameroiden luokassa. Objektiiviin on saatavana mielenkiintoisia lisävarusteita, ja kamerassa on yksi ominaisuus ylitse muiden.

tiistai 8. toukokuuta 2012

Olympus alkoi valmistaa lujatekoisia, vettä, kylmää ja iskuja kestäviä kameroita ensimmäisten joukossa, ja nyt on vuorossa Tough-sarjaan tullut huippumalli. Tough TG-1 iHS on edeltäjiään jämerämpää tekoa - se kestää 12 metrin syvyyteen sukeltamisen, 100 kilon painon, pudottamisen kahdesta metristä sekä 10 asteen pakkasen, ja tämä uutuus eroaa kilpailijoistaan muiltakin osin.

Suurimman mielenkiinnon herättää objektiivi, jonka valovoima on laajakulmapäässä peräti F2 eli reilut kaksi aukkoa parempi kuin kilpailijoilla keskimäärin. Niinpä sillä saa teräviä kuvia hämärässäkin – kuten veden alla. Telepään valovoima on kohtalainen F4,9.

Kameraan on saatavana vesitiivis, 170 euroa maksava kalansilmälisäke, joka on mainio apuvälinen myös veden alla kuvattaessa. Lisävarusteisiin kuuluu niin ikään vesitiivis telejatke, jolla kameran omasta polttovälialueesta 25-100 mm tulee 43-170 mm. Sen hinta on 160 euroa.

Kolmituumaisen näytön tarkkuus on 610 000 pistettä, ja kamerassa on gps-paikannus, kompassi ja syvyysmittari. Tough TG-1 iHS:ssä on taustavalaistu 11,8 megapikselin cmos-kenno. Nykymittapuulla suhteellisen vaatimaton resoluutio voi tarkoittaa sitä, että kamera pitää kuvakohinan kurissa korkeilla ISO-herkkyyksillä, joita löytyy aina 6400:aan asti. Kamera tulee myyntiin kesäkuun puolivälin maissa, ja hinta on noin 450 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!