Nikon COOLPIX S70

Nikon COOLPIX S70

Tarkkaan ottaen ei mitään uutta auringon alla, mutta Nikon on saanut nykytekniikan toimimaan uudella tavalla. Kun hinta on kohdallaan ja ulkonäkökin katseenkestävä, on COOLPIX S70 melkoinen namu kameraksi.

lauantai 1. toukokuuta 2010

Tarkkaan ottaen ei mitään uutta auringon alla, mutta Nikon on saanut nykytekniikan toimimaan uudella tavalla. Kun hinta on kohdallaan ja ulkonäkökin katseenkestävä, on COOLPIX S70 melkoinen namu kameraksi.

Valokuvaus ei varmaan voi käydä enää helpommaksi kuin se tällä kameralla on. Ainoa asia, joka S70:llä kuvaavan on muistettava, on panna kamera päälle. Se tapahtuu yksinkertaisesti siirtämällä objektiivinsuojus sivuun, mikä pitää vain hoksata. Muuten kamera ei toimikaan, joten se ei unohdu. Sen jälkeen osoitetaan näytöltä kohtaa, johon tarkennetaan. Kamera tarkentaa saman tien ja ottaa kuvan. Laukaisinta ei siis tarvitse painaa lainkaan. Perinteinen laukaisinkin on. Se ei ole yhtä mukava käyttää, mutta se on nopeampi käytössä.

Kuvaamista helpottaa edelleen se, että 3,5 -tuumainen kosketusnäyttö täyttää kameran takaosan kokonaisuudessaan. Näyttö on OLED-tyyppiä, joka on siis vaihtoehto tavanomaiselle lcd-näytölle ja jolle ennustetaan hyvän kuvanlaadun vuoksi suurta tulevaisuutta.

Hidas zoom

S70:n OLED-näytön 288 000 pikselin tarkkuus on hiukan karkea, mutta kuvien laadun arviointi on silti riittävän helppoa. Näyttö on käytännössä todella hyvä, sillä Nikon on pannut valikot uusiksi toisin kuin esimerkiksi samassa sarjassa kilpailevat Canon ja Sony. Kun muissa kameroissa on käytettävä näytön lisäksi navigointipainikkeita, on Nikon optimoinut käyttöliittymän niin, että kaikki hoituu suoraan näytöltä.

Tekstivalikoissa on sekaisin milloin suomea, milloin englantia. Selvää miinusta tulee myös siitä, että näytön kuvakkeiden avulla ohjattava zoom on sekä hidas että epätäsmällinen.

Kamera ladataan usb-kaapelilla joko tietokoneesta tai mukana tulevalla verkkovirtalähteellä. Uusi akku maksaa 40 euroa. Lisävarusteiksi on saatavana ainoastaan laukkuja. Kosketusnäytöllisiin kameroihin ei saa esimerkiksi sukelluskäyttöön vedenalaiskoteloa. Objektiivin piirto on veitsenterävää zoomin lyhyessä päässä. Terävyys vähenee hiukan zoomatessa, mutta pysyy selvästi keskiarvon paremmalla puolella. Objektiivin vinjetointi ja vääristymät ovat lähes olemattomat. Sisäänrakennettu salama ei valaise kuvan kulmia tasaisesti laajakulma-asennossa.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 7/2010

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!