Nikonilta Android-kamera

Nikonin tänään julkistama COOLPIX S800c on ensimmäinen suuren valmistajan tekemä kompaktikamera, jossa on Android-käyttöjärjestelmä.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

COOLPIX S800c-mallia voisi luonnehtia pieneksi sensaatioksi. Tämä on nimittäin ensimmäinen kerta, kun jonkin suuren valmistajan kamerateknologia perustuu Android-käyttöjärjestelmään, jota on tähän asti sovellettu lähinnä älypuhelimiin ja taulutietokoneisiin.

Syy Android 2.3:n käyttöön on sosiaalinen media: Android-kameralla kuvien siirtäminen Facebookiin, Google+:aan ja Twitteriin on erittäin helppoa. Lisäksi erilaisten sovellusten käyttömahdollisuus tekee S800c:stä oikeastaan kameratietokoneen, jossa on ohjelmia, pelejä ja muita viihdetoimintoja.

COOLPIX S800c on kuitenkin kamera, joten tässä sen ominaisuuksia: resoluutio 16 megapikseliä, kymmenkertainen zoom, joka vastaa kinokoon polttovälialuetta 25-250 mm, wi-fi-sovitin ja gps-paikannus sekä 3,5 tuuman lcd-kosketusnäyttö. Kameralla saa Full HD- eli teräväpiirtovideota. Ohjehinta on 440 €, ja myynti alkaa Suomen osalta 27.9.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!