Coolpix A10

Nikonilta kaksi uutta kompaktikameraa

Pienet kompaktikamerat sinnittelevät markkinoilla, joita älypuhelinvalmistajat ovat kahmineet itselleen vuosikausia. Nikon julkisti tänään kaksi näppärää ja kilpailukykyistä taskumallia, Coolpix A100:n ja Coolpix A10:n.

torstai 14. tammikuuta 2016 teksti Markku Seppänen

Paristokäyttöiset pikkukamerat eivät ole kuolleet sukupuuttoon älypuhelinten puristuksessa. Kännykkäkameroihin verrattuna pienen kompaktikameran hankkimista puolustaa ainakin parempi optiikka, ja uusissa, halvoissakin taskukameroissa on toimintoja, joita ei älypuhelinten kameroista välttämättä löydy. Edullisimpia taskukameroita ostetaan Nikonin mukaan Pohjoismaista selvästi eniten Suomessa.

Akun ja SD-kortin kanssa vain noin 120 g painavassa uudessa Nikon Coolpix A100:ssa on viisikertaisella optisella zoomilla varustettu Nikkor-objektiivi, jolla voi helposti ottaa lähikuvia perheenjäsenistä ja ystävistä, kun taas Erikoistehosteet- ja Pikatehosteet-toiminnot tuovat kuviin yksilöllisyyttä. HD-videoita voidaan kuvata yhdellä painalluksella, ja Liike-epäterävyyden vähennys -toiminto lisää kuvien kirkkautta.

Kohteen hakevan AF-toiminnon ansiosta kamera pystyy ennakoimaan ensisijaisen kohteen ja tarkentamaan siihen, olipa kyseessä ihminen tai pieni esine. Kaksitoista kuvauksen jälkeistä muokkaustehostetta mahdollistavat esimerkiksi meikin lisäämisen Silmien varjostus-, Maskara- ja Puuteri-toiminnoilla. Akun virta riittää noin 250 kuvan ottamiseen tai noin tunnin mittaisen videon kuvaamiseen. Nikon Coolpix A100:n sisässä on 20,1 megapikselin CCD-kuvakenno, ja kameraa on saatavana useissa eri väreissä.

Tarkkuudeltaan 16,1 megapikselin Coolpix A10 on kehitetty helppokäyttöisyyttä ajatellen. viisikertaisella optisella zoomilla varustetulla Nikkor-objektiivilla (joka vastaa 26–130 mm:n objektiivin polttoväliä 35 mm:n kamerassa) voi joustavasti ottaa sekä lähikuvia kasvoista että laajakulmaisia ryhmäkuvia. Selkeä 6,7 cm:n (2,7 tuuman) nestekidenäyttö helpottaa kuvien rajaamista, kun taas Automaattinen kuvausohjelma -toiminto valitsee automaattisesti kuvaustilanteeseen sopivimman kuvausohjelman. Videokuvan tallennuspainikkeella on helppo vaihtaa valokuvien ottamisesta HD-videoiden tallennukseen, kun taas liike-epäterävyyden vähennystoiminto parantaa videoiden sujuvuutta ja kuvien terävyyttä vähentämällä kameran tärähtämisen vaikutusta. Kuvia voidaan parannella ennen kuvaamista erilaisilla erikoistehosteilla, ja kuviin voidaan lisätä kamerassa pikatehosteita heti kuvauksen jälkeen.

Coolpix A100:n suositushinta on 125 euroa ja Coolpix A10:n 95 euroa. Laitteet tulevat myyntiin 28.1.2016.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!