Sony RX100 VII
Vauhtia peliin

Sony RX100 VII on vahva päivitys edelliseen versioon. Uuden kameran sarjakuvausnopeus on huikea.

© Sony

Uusi Sony RX100 VII painaa kaasun pohjaan

Sonyn RX100-taskukameramalliston uusimmassa tulokkaassa, Sony RX100 VII:ssa, on uusi prosessori joka osaltaan panee kameraan vauhtia.

torstai 25. heinäkuuta 2019 teksti L. Hagemann

Sony julkistaa tänä kesänä useita uutuuksia


Viimeksi kerroimme ennätyksiä lyöneestä Sony A7R IV:stä jonka resoluutio on 61 megapikseliä – ja mielenkiintoisesta uudesta mikrofonista.

Mutta Sonylla on myös taskukamerauutuus. Suosittu RX100-mallisto on saanut päivityksen.

> Lue myös: Sony Alpha 7R IV: Ensimmäiset kokemuksemme ja testikuvat

Uusi, vauhdikas RX100 VII

Uusi Sony RX100 VII on erittäin nopea. Sen sarjakuvausnopeus on jatkuvalla tarkennuksella 20 kuvaa sekunnissa ja uudella toiminnolla peräti 90 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla. 

> Lue arviomme vanhasta RX100 VI:sta, jonka tarkennus oli aikanaan maailman nopein ja jonka palkitsimme huippupistein.

Se tarjoaa uusia mahdollisuuksia esimerkiksi urheilu- ja luontokuvauksessa. Tarvitsee vain painaa laukaisinta, ottaa kuvasarja ja valita sieltä kaikessa rauhassa parhaat kuvat.

Samalla tarkennus on nopeutunut aikaisemmasta mallista ja 357 tarkennuspistettä kattavat nyt 68 prosenttia kuvan alasta – RX100 VI:ssä luku on 65 prosenttia. Tarkennusnopeus on Sonyn mukaan nyt 0,02 sekuntia liikkuvillakin kohteilla.

> Lue myös: Kätevä vakainkahva peilittömille kameroille


Sony RX100 VII

Suuria parannuksia videoon

Tarkennus on saanut myös Sonyn reaaliaikaisen silmäntunnistuksen, joka tarkentaa ihmisen tai eläimen silmiin, myös 4K-videossa. Videon kuvanvakain on nyt kahdeksan kertaa tehokkaampi.

Kuvausnopeus ja tarkennus mahdollistavat kaksi asiaa, nimittäin uuden ja parannellun 1"-kuvakennon ja uusimman Bionz X -kuvaprosessorin, joka on tähän asti ollut vain A9 ja A7R IV -huippumalleissa.

Uutuudessa on myös ensimmäisenä RX100-sarjalaisena mikrofoniliitäntä.

> Lue myös: Kaksi Fujifilm-objektiivia tekevät ennätyksen

Painaa vanhojen mallien hintoja

Muuten uusi RX100 VII ja vanha RX100 VI ovat identtiset. Niissä on sama erinomainen 24-200 mm:ä vastaava zoomobjektiivi, kääntyvä kolmituumainen näyttö, piilon painuva sähköinen etsin – ja ehkä tärkeimpänä – se mahtuu yhä taskuun ja kiinteä objektiivinsuojus suojaa sen etulinssiä.

RX100 VII on suunnattu ammattilaisille, harrastajille ja videokuvaajille. Se tulee kauppoihin elokuussa samaan hintaan kuin edeltäjänsäkin eli suositushinta on noin 1350 euroa.

> Lue myös: Testaa itsesi: paljonko tiedät valokuvauksesta?

On merkillepantavaa, että Sonyn aikaisemmat mallit jäävät markkinoille pitkäksi aikaa. Siksi edellisiä RX100-kameramalleja on saatavana hintoihin, jotka alkavat noin 300 eurosta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!