Panasonicilta 4K-kompaktikamera

Panasonic on julkistanut Lumix DMC-FZ1000:n, maailman ensimmäisen nk. superzoom-kameran, joka tallentaa videota 4K-muodossa.

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Lumix DMC-FZ1000 on maailman ensimmäinen kompaktikamera, joka kykenee tallentamaan videoita tulevaisuuden formaatissa eli 4K-tarkkuudella ja 25 kuvan sekuntinopeudella. Tämän ansiosta kuvaaja voi halutessaan käyttää vaihtoehtoista kuvausmenetelmää ja irrottaa kahdeksan megapikselin valokuvia videomateriaalista.

Uudessa Panasonicissa on 20,1 megapikselin kuvakenno, jonka koko on 13,2 x 8,8 mm eli saman kokoinen kuin Nikonin peilittömissä järkkäreissä sekä noin neljä kertaa kookkaampi kuin superzoomien tuoteryhmässä yleinen 1/2,3-tuumainen kenno. Panasonicin tekniikka on johtanut suureen pikselikokoon, mikä mahdollistaa tavallista tehokkaamman valonsaannin kuvattaessa.

Uutuuskamerassa on 16-kertaiseen optiseen zoomaukseen (kinovastaavuus 25–400 mm) yltävä Leica DC Vario-Elmarit -objektiivi, jonka valovoima on F2,8–4. Kamera osaa vähentää vääristymiä laajakuvassa sekä minimoida kromaattista poikkeamaa telepäässä. Hybridi, viisiakselinen optinen kuvanvakautus, tasomittari ja helppokäyttöinen zoomausrengas mahdollistavat vakaan videotallennuksen, valmistaja vakuuttaa.

Elektronisen oled-tyyppisen etsimen kuva koostuu 2,36 miljoonasta pikselistä. Valmistajan mukaan etsin päivittää kuvan peräti 300 prosenttia nopeammin kuin useimmat kilpailevat mallit. Kamerassa on myös mm. wi-fi-yhteysominaisuus, ja ohjehinta on 995 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!