Panasonicilta isokennoinen kompaktikamera

Panasonic Lumix DMC-LX100 on ensimmäinen kiinteän objektiivin kompaktikamera, jossa on suuri Micro Four Thirds -kenno sekä mahdollisuus tallentaa 4K-videota.

maanantai 15. syyskuuta 2014

Suurikennoiset kompaktikamerat ovat kameramaailman uusi trendi, jota Panasonicin LX-sarja edustaa. Uudessa Lumix LX-100 -mallissa on Micro Four Thirds -kenno, jonka mitat ovat samat 17,3 x 13 mm kuin Panasonicin pikkujärkkäreissäkin. Niinpä kenno on peräti viisi kertaa suurempi kuin edeltäjämallissa LX7. Sen ansiosta kuvanlaatu on ottanut aimo harppauksen eteenpäin.

Kennon tarkkuus on 12,7 megapikseliä, ja objektiivi vastaa kinokoon 24-75 milliä. Leican nimeä kantavan objektiivin valovoima on F1,7-2,8. Toisin kuin monissa muissa kompaktikameroissa, on LX100:ssa oma etsin, jonka tarkkuus on vieläpä 2,8 miljoonaa pistettä.

Tarkennuspisteitä on 49, ja tarkennus toimii hämärässäkin hyvin. Tämä kamera sopii myös nopeisiin tilanteisiin, sillä sen sarjakuvausnopeus on 11 kuvaa sekunnissa. Viimeisimpänä muttei todellakaan vähäisimpänä asiana täytyy mainita, että tämä kompaktiuutuus pysyy tallentamaan videota huipputerävällä 4K-tarkkuudella (3840 x 2160 pikseliä) ja sekä 25 että 30 kuvan sekuntinopeudella. Kameran hinta menee tuhannen euron kalliimmalle puolen.

Panasonic julkisti Kölnin Photokina-messuilla myös Lumix DMC-GM5 -mallin, joka on nyt maailman pienin järjestelmäkamera, jossa on etsin. Kameran mitat ovat 9,9 x 6,0 x 3,6 cm. Tässäkin Panasonic-järjestelmäkamerassa on 16 megapikselin Micro Four Thirds -kenno, jonka koko on 17,3 x 13 mm. Etsin on elektroninen, sen tarkkuus on 1,2 miljoonaa pistettäja se näyttää täydet 100 prosenttia kuvan alasta. Kolmen tuuman kosketusnäytön lisäksi kamerassa on kasvojentunnistusominaisuus, wi-fi-verkkoliitäntä ja 1/16 000 sekunnin suljinaika. Hinta on tuhannen euron luokkaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!