Parasta laatua taskuun

Järjestelmäkameroita testattaessa ovat erot ominaisuuksien, ulkonäön ja laadun suhteen monissa tapauksissa vain marginaalisia. Vaan ei tässä testissä, jossa testasimme taskukameroita, joissa on suuri kuvakenno ja suuret tasoerot.

tiistai 1. joulukuuta 2015

Taskukameran kuvakenno on useimmiten varsin pieni täysin siitä riippumatta, onko kysymyksessä zoomilla varustettu vai kiinteäpolttovälinen kamera. Löytyy kuitenkin myös edistyksellisiä taskukameroita, joiden suuri kenno mahdollistaa järjestelmäkameratasoisen kuvanlaadun. Testasimme tämän luokan 650–1300 euron hintaiset kamerat.

Testiin löytyi kolme APS-C-kennoista kameraa, yksi Four Thirds -kennoinen ja yksi ns. 1”-kennolla varustettu. Yhdessä kamerassa oli lisäksi ns. Foveon-kenno, jonka mitat ovat samat kuin APS-C-kennon, mutta rakenne täysin erilainen. Kaikilla malleilla voidaan järjestelmäkameroiden tapaan tallentaa raakatiedostoja, mikä osaltaan edesauttaa sitä, että taskukameralla päästään hyvään kuvanlaatuun. Kameratyyppi sopii siis hyvin täydentämään isompaa kalustoa, ja se puolustaa paikkaansa myös silloin, kun pieni koko on tärkeää, eikä kännykkäkameran tai pienempien taskukameroiden laatu tyydytä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!