Pieni ja kevyt peilikameran kaveri

Intohimoinenkin järkkärikuvaaja toivoisi joskus pientä ja huomaamatonta, kuvanlaadultaan hyvää ja säädöiltään monipuolista kameraa. Testasimme on seitsemän tällaista kameraa. Parhaiden kuvanlaatu on erinomainen.

maanantai 7. tammikuuta 2013

Monipuoliset kompaktikamerat ovat mielenkiintoinen kameraluokka niille harrastajakuvaajille, jotka kuvaajat yleensä peilijärjestelmäkameralla, mutta jotka joskus tarvitsevat pienempää ja huomaamattomampaa kameraa. Tällaisia tilanteita on lomamatkoilla, viikonlopun kävelyretkillä, perhejuhlissa ja tilanteissa, joissa iso kamera herättäisi liikaa huomiota. Aktiivikuvaaja toivoo kakkoskameraltaan muutakin kuin hyvää kuvanlaatua. Kamerassa pitää olla vaihtelevien kohteiden vaatimat riittävän monipuoliset säätömahdollisuudet. Toivottava lisäominaisuus on se, että kameralla voi kuvata laadukasta Full HD -videota.

Aktiivikuvaajan kompaktikamerat ovat viime aikoina joutuneet kameramarkkinoilla ahtaalle, kun pienikokoiset peilittömät järjestelmäkamerat ovat kehittyneet aremmiksi. Pienimmät niistä ovat kooltaankin kompaktikameroiden kovia kilpailijoita.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!