Pieni mutta pippurinen Nikon-uutuus

Uusi Nikon 1 J5 on taskukameran kokoinen pikkujäkkäri – vikkelä nopeissa tilanteissa, ja video tallentuu 4K-laatuisena.

torstai 2. huhtikuuta 2015

Toiminnan nopeutta, kuvien jakamisen helppoutta ja hyvää kuvanlaatua. Muiden muassa näistä ominaisuuksista koostuu Nikonin uutuusmalli 1 J5, joka kuuluu peilittömien pikkujärkkäreiden 1-sarjaan. Valmistajan mukaan kamera sopii erityisesti niille kuluttajille, joille kännykkäkameroiden vaivattomuus ja kuvien nopean jakamisen mahdollisuus ovat tärkeimpiä asioita valokuvauksessa mutta jotka haluavat päivitystä kuvan ja myös videon laatuun. Niinpä tässä onkin oiva vaihtoehto myös aktiivikuvaajan kakkoskameraksi.

20,8 megapikselin J5:ssä on vaiheen havaitsevia tarkennuspisteitä peräti 105 kappaletta, ja sarjakuvausnopeus on 20 kuvaa sekunnissa jatkuvalla tarkennuksella tai 60 kuvaa sekunnissa, kun tarkennus perustuu ensimmäiseen kuvaan. Objektiiveja tähän kameraan löytyy kolmetoista. Vaikka kennon leveys on vain tuuman, tallentaa tämä uutuuskamera 4K-videota, joka on neljä kertaa tarkempaa kuin tavallinen teräväpiirto.

Nikon 1 J5:ssä on WiFi-verkkoliitäntä ja NFC-kosketusyhteystoiminto, joten kuvien jakaminen sosiaalisissa medioissa on helppoa.

J5:n myynti alkaa 30.4. Suositushinta pelkälle rungolle on 479 euroa, 1 Nikkor 10–30 mm -paketille 585 euroa, 10–30 mm ja 30–110 mm -kaksoispaketille 769 euroa sekä 10–100 mm -paketille 815 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!