Samsung panostaa nopeuteen ja valovoimaan

Kameranvalmistajat ovat huomanneet, että edistyksellisissä kompaktikameroissa on suuri myyntipotentiaali. Canon on G-sarjansa turvin pitänyt hallussaan tämän sarjan ykköspaikkaa jo vuosia. Nyt myös Samsung asettaa tähän kilpailuun vahvan haastajan.

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Samsung on juuri julkistanut edistyksellisen kompaktkameramallin EX2F jo kaksi ja puoli vuotta vanhan EX1:n tilalle. Kamera kuuluu kategoriaan, jossa Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus, Panasonic ja Sony jo ovat omine vahvoine malleineen.

Samsung EX2F:n yksi vahvuus on valovoima F1.4, ja toiminnotkin tekevät siitä aktiiviharrastajalle mielenkiintoisen. Tässä sarjassa vaaditaan jo käsisäätömahdollisuuksia, raakakuvausmahdollisuutta sekä valovoimaa ja riittävää laajakulmaa, ja näissä kohtaa Samsung EX2F nouseekin kärkeen. Kamerassa on myös laaja ISO-herkkyysalue, 80 - 12 600 sekä 3,3-kertainen zoom, joka vastaa 24 - 79 mm polttovälialuetta. Objektiivin on valmistanut laadustaan tunnettu saksalainen Schneider-Kreuznach, ja optiikassa itsessään on kuvanvakain.

Kuvakenno on cmos-tyyppinen, sen resoluutio on 12,4 megapikseliä ja koko 1 x 1,7 tuumaa. Edeltävän mallin resoluutio on kymmenen megapikseliä. EX2F pystyy ottamaan kymmenen kuvaa sekunnissa, ja tallennumuodot ovat raw ja jpeg. Video on Full HD -laatua eli täyttä teräväpiirtoa, ja kamerassa on myös kiinteä wi-fi-sovitin.

Kamera muistuttaa ulkoisesti hieman edeltäjäänsä EX1:tä, mutta Samsung on panostanut myös käsiteltävyyteen, ja sen uskoo jo kouratuntumalta. Kameran tärkeimmät säätömahdollisuudet ja toiminnot hoituvat juohevasti eri painikkeilla ja säätimillä. EX2F:ssa on isokokoinen kääntyvä, kolmen tuuman AMOLED-tyyppinen lcd-näyttö, tarkkuudeltaan kokonaista 614 000 pistettä. Kameran mitat ovat 11,2 x 6,2 x 2,9 cm ja paino 310 grammaa. Valmistajan asettama suositushinta on 499 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!