Sony hiillostaa kilpailijoitaan

Sony julkisti kaksi Cyber-shot-kameraa, joilla se haastaa kilpailijoitaan tiukasti.

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Cyber-shot RX1Ron uudistettu versio maailman ensimmäisestä täyden kennokoon eli kinokoon kompaktikamerasta, Cyber??-shot RX1:stä. Uutuusmallin R-tunnus viittaa resoluutioon, joka on 24,3 megapikseliä. Monien peilijärjestelmäkameroiden tapaan edeltäjämalli RX1:ssä on kuvakennon edessä optinen alipäästösuodin, joka poistaa kuvista häiritsevää moiré-kuviota ja värivääristymiä, mutta myös hieman pehmentää lopputulosta.

Uudesta RX1R-mallista kyseinen suodin on poistettu, jotta kuvat varmasti toistaisivat kaikki yksityiskohdat tarkasti, ilman sumentumia ja värien hajoamista. Kompensoidakseen poistetun suotimen toimintaa kameran prosessointitekniikkaa on optimoitu siten, että kuvan tarkkuus säilyy puuttumatta objektiivin tai kuvakennon toimintaan. Cyber-shot RX1R:n suositushinta on noin 3 200 euroa.

Toinen uutuus on Sony Cyber??-shot RX100 II, joka on ohut mutta jossa on kestävä alumiinirunko. Se sopii hyvin kakkoskameraksi aktiivikuvaajalle, joka vaatii kameraltaan peilijärjestelmäkameratason kuvanlaatua ja käsisäätötoimintoja.

RX100 II muistuttaa kovasti edeltäjämalliaan RX100:aa, ja molemmat selviytyvät hyvin hämärästä ilman salamaa. Uudistettu, taustavalaistu Exmor R 1.0-tyypin CMOS -kuvakenno parantaa herkkyyttä ja vähentää kohinaa hämärässä. Entistä kehittyneemmän kuvakennon ja F1,8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T -objektiivin yhdistelmä tallentaa valokuvien ja Full HD -videon yksityiskohdat tarkasti ja luonnollisesti.

Kamera on yhdistettävissä älypuhelimeen Wi-Fi:n avulla, jolloin valokuvia ja videoita on helppo jakaa. RX100 II on Sonyn ensimmäinen kamera, jossa on NFC (Near Field Communication) -toiminto. One-Touch -toiminnon avulla langattoman yhteyden voi luoda yksinkertaisesti koskettamalla Android-älypuhelinta tai -tablettia kameraan – asetuksia tai säätöjä ei tarvita. Cyber-shot RX100 II:n suositushinta on noin 760 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!