Sony ZV-1 II

Sony ZV-1 II:n mitat ovat 10,6 x 6,0 x 4,7 cm, ja se painaa vain 292 grammaa.

© Sony

Sony ZV-1 II: Kevyt kamera, jossa on voimakas laajakulma

Sony ZV-1 II on pokkarikamera, jossa on suuri yhden tuuman kenno. Malli tarjoaa voimakkaan laajakulman ja ammattilaistason mahdollisuudet valo- ja videokuvaukseen.

tiistai 23. toukokuuta 2023 teksti P. Siersbæk

Sony ZV-1 II on voimakkaasti päivitetty versio ZV-1-pokkarikamerasta. Vain 292 grammaa painavassa kamerassa on yhä suuri yhden tuuman kenno, jossa on 20 megapikseliä, mutta erityisesti objektiivi tarjoaa jännittäviä uusia ominaisuuksia. Edeltävän mallin 24–70 mm:n zoomobjektiivin sijaan uudessa versiossa on 18–55 mm:n polttoväliä vastaava alue.

Sony on siis halunnut panostaa laajakulmaan maltillisen teleobjektiivin sijaan. ZV-1 II:n kaltaisessa erinomaisilla videotoiminnoilla varustetussa pokkarikamerassa se on hyvin järkevää. Ultralaajakulma sopii nimittäin täydellisesti selfieiden ottoon, koska sillä saa itsensä lisäksi myös suuren osan taustasta kuvaan mukaan.

>Lue myös: Kaikki tietämisen arvoinen action-kameroista

Sony ZV-1 II

Kamerassa on kosketusnäyttö, jota voidaan kallistaa kaikkiin suuntiin.

© Sony

Kätevä tapa luoda taustasumennus

Objektiivin aukkoalue on 18 mm:n F1,8:sta 55 mm:n F4,0:ään. Suuri valovoima helpottaa kuvaamista hämärässä. Lisäksi se mahdollistaa taustan sumentamisen.

Taustasumennusta varten kamerassa on myös kätevä Bokeh-painike. Kun sitä painetaan, aukkoa säädetään automaattisesti ja kuvaan luodaan taustasumennus ilman, että kuvaajan tarvitsee itse valita aukkoa.

Kameralla voidaan ottaa sekä raaka- että jpeg-kuvia, ja videota sillä pystyy kuvaamaan 4K-tarkkuudella 30 kuvan sekuntinopeudella. Videoihin voidaan käyttää ammattilaisten suosimia tiedostomuotoja, kuten Cinematic Vlogia, ja niihin voidaan tallentaa omat esiasetukset. Mukana tulee pieni tuulisuoja kameran stereomikrofoneille.

Sony ZV-1 II:n hinta on 1050 euroa.

>Lue Sony ZV-1 II:n arvio täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!