Sonylta uusi taskukamera: huippuresoluutio ja kinokoon kuvakenno

Sonylta on tulossa uusi taskukamera edistykselliseen RX-mallistoon. Sony Cyber-shot DSC-RX1R II:n täysikokoinen kuvakenno on sama kuin A7R II -huippumallissa.

torstai 15. lokakuuta 2015

Sony laajentaa maailman pienimpien täyden kennokon kameroidensa sarjaa RX1R II:lla. Siinä on sama takaa valaistu kuvakenno kuin peilittömien Sony-järjestelmäkameroiden A7R II -huippumallissa. Se merkitsee sitä, että kuvan tarkkuus on valtavat 42,4 megapikseliä, mikä on sensaatiomainen arvo taskukameralle.

Cyber-shot DSC-RX1R II:ssa on kiinteä 35 mm:n Zeiss-objektiivi, jonka valovoima on F2. Objektiivi on valittu nimen omaan tätä kuvakennoa varten, minkä kerrotaan takaavan hyvän terävyyden ja yksityiskohtien toiston kuvan keskeltä aina kulmiin saakka. Objektiivissa on myös säätökiekko makrokuvausta varten. Sen lähin tarkennusetäisyys on vain 14 cm.

Automaattitarkennus on Sonyn mukaan 30 % nopeampi kuin muissa RX1-malleissa. RX1R II:ssa on maailman ensimmäinen sädettävä alipäästösuodin. Siinä on myös esiin ponnahtava XGA OLED -etsin, joka painuu piiloon kun kameraa ei käytetä. Normaali herkkyysalue laajalla dynaamisella alueella on ISO 100–25 600, mutta se on laajennettavissa arvoon ISO 102.400. Sonyn mukaan takaavalaistun kennon siirtonopeus on 3,5-kertainen verrattuna alkuperäiseen RX1R.

Sony Cyber-shot DSC-RX1R II tulee kauppoihin joulukuussa. Sen hinnaksi arvioidaan noin 3 500 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!