Canon PowerShot G11

Testissä Canon PowerShot G11

Olemme pitäneet aikaisempien testien perusteella PowerShot G10 -kameraa parhaana vaihtoehtona järjestelmälle. Uuden mallin pikselimäärää on pudotettu kolmanneksella ja näyttökin on pienempi.

torstai 26. marraskuuta 2009

Canonin G-sarjan kamerat ovat tarjonneet hienon kuvanlaadun, nopean toiminnan ja tukevan rakenteen. Käyttäjinä on ollut vaativia harrastajia ja ammattilaisiakin, jotka ovat tarvinneet järjestelmän lisäksi pienemmän kameran. PowerShot G11 seuraa G10-mallia ja sinä on muutama todellinen yllätys. Sen tarkkuus on aikaisempaa pienempi, näyttökin on pienempi, eikä kameralla voi kuvata HDvideota. Tekniset tiedot ovat hyvin samantapaiset kuin G7-mallissa vuodelta 2006, mutta käytännössä eroja on paljon. Pikselien määrän ja näytön koon pienenemiseen on selvät syyt. Kiinteä 3,0-tuumainen näyttö on korvattu joka suuntaan kääntyvällä 2,8-tuumaisella näytöllä. Kääntyminen on kätevää.

Kohina hallinnassa

Aikaisemmin on moitittu heikossa valossa ja suurilla herkkyyksillä otettujen kuvien kohinaa. Pienennetty herkkyys poistaa ongelmaa lupausten mukaisesti. Nyt todistetaan, että kompaktikameran suhteellisen pieni kenno pystyy tekemään kohinattomia ja hyviä valokuvia. G11:ssa on sama objektiivi ja sama DIGIC 4 -prosessori kuin aikaisemmassa mallissa. Myös kennon mitat ovat samat 7,6 x 5,7 mm. Kun G10:ssa kennoon oli pakattu 14,6 miljoonaa pikseliä, on uudessa samalla alalla vain 10,0 miljoonaa pikseliä. Pikselit saadaan suuremmiksi ja signaali/kohinasuhde on parempi. Käytännössä G11:n kuvat ovat selvästi kohinattomampia suurilla ISO-herkkyyksillä vähässä valossa. G10:n suurin herkkyys oli ISO 1600 ja G11:ssä on ISO 3200 ja suurimmalla herkkyydellä uudessa on selvästi vähemmän kohinaa kuin aikaisemmin ISO 1600 -herkkyydellä. Aikaisemman mallin yksityiskohtien toisto oli parempi hyvässä valossa ja pienillä ISO-herkkyyksillä. Suurin osa kuvista otetaan joka tapauksessa hyvässä valossa.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 17/2009

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!