Casio Exilim EX-FC100

Testissä Casio Exilim EX-FC100

Casio näyttää kilpailijoille perävaloja uudella kameramalillaan, joka on peräti kolme mertaa nopeampi kuin markkinoiden paras järjestelmäkamera.

perjantai 12. kesäkuuta 2009

Casio lanseerasi vuonna 1995 mallin QV-10, joka oli ensimmäinen lcd-näytöllä varustettu digikompakti. Se mahdollisti ensimmäistä kertaa kuvien katselemisen heti niiden ottamisen jälkeen. Runsas vuosikymmen myöhemmin Casio on muutamana viime vuotena tehnyt kompaktikameroita, jotka ovat monin verroin järjestelmäkameroita nopeampia.

Kehityksen viimeinen versio on tällä hetkellä EX-FC100, jonka ominaisuudet lyövät muut kameranvalmistajat laudalta. Casio Pro EX F1 kykenee ottamaan peräti 60 kuvaa sekunnissa kuuden miljoonan pikselin tarkkuudella.

EX-FC100 tekee 30 kuvaa sekunnissa samalla tarkkuudella. Sen lisäksi kamera voi ottaa etukäteen 25 kuvaa, mikä tarkoittaa että kamera aloittaa kuvaamisen jopa jo hetkeä ennen kuin laukaisinta painetaan. EX-FC100 tallentaa kuvia 9,1 miljoonan pikselin tarkkuudella. Kamerassa on viisinkertainen optinen zoom, joka kattaa alueen 37-185 mm.

Olisimme toivoneet, että Casio olisi keskittynyt enemmän laajakulmaan, sillä 37 mm ei ole kaksinen saavutus. Toisaalta telepään 185 mm tuo kohteen lähelle esimerkiksi ratkaisevissa urheilutilanteissa.

Hitaat vasteajat

Kameran puskuriin mahtuu kerrallaan 30 kuvaa, minkä jälkeen on odoteltava nelisen sekuntia ennen uutta kuvausta. Sarjakuvaus toimii todella loistavasti, ja se vangitsee lähes aina ratkaisevan hetken, jolloin esimerkiksi golfmaila osuu palloon.

Urheiluvalokuvaajien ei kuitenkaan kannata vielä panna kalustoaan myyntiin. EX-FC100:n automaattitarkennus on varsin hapuileva ja epätarkka, ja tarkennuspistettä on vaikea nähdä.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 09/2009

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!