Testissä Casio Exilim EX-Z400

Peräti 39 kuvausohjelmaa auttaa Casion ostanutta aloittelijaa saamaan onnistuneita kuvia. Kameran muita hyviä puolia ovat suuri tarkkuus ja erinomainen akun kesto. Sen sijaan käsisäätöja on tarjolla vain vähän.

torstai 20. elokuuta 2009

Kamerassa saa kyllä olla paljon ominaisuuksia, mutta siitä huolimatta sen valikkojärjestelmän pitää olla niin selkeä, että aloittelevakaan kuvaaja ei eksy sen uumeniin. Tämän vaatimuksen Casio Exilim EX-Z400 täyttää hyvin.

Kameran kuvakennossa on 12,0 miljoonaa pikseliä. Objektiivin polttovälialue on nelinkertainen ja vastaa kuvakulmaltaan kinokameran 28–112 millin objektiivia. Kannattaa panna merkille, että objektiivi on varsin laajakulmainen, mistä on usein enemmän iloa kuin kovin ulottuvasta teleobjektiivista. 28 millin laajakulmalla on käyttöä muun muassa ryhmäkuvissa ja maisemakuvissa. Kamerassa on kuvakennon liikuttamiseen perustuva kuvanvakain. Vakain toimii tehokkaasti ja auttaa saamaan tärähtämättömiä kuvia myös niukassa valaistuksessa. Kameralla voi kuvata HD-teräväpiirtovideota, jonka tarkkuus on 1280 x 720 pikseliä. Videokuvan laatu ei ole aivan yhtä hyvä kuin monella kilpailijalla.

Kymmeniä kuvausohjelmia

Kameran takana olevaa BS-kytkintä painamalla pääsee valitsemaan kuvausohjelmia, joita on tarjolla peräti 39. Niistä kiinnostavimpia on makeup -toiminto, jonka avulla voi ennen muotokuvan ottamista hienosäätää nestekidenäytön avulla värejä ja valaistusta. Multi-Motion-ohjelmalla voi yhdistää kuvasarjan kuvat yhdeksi kuvaksi. Näin voidaan tehdä kuva, jossa esimerkiksi urheilusuorituksen vaiheet näkyvät samassa kuvassa. Dynamic Photo -ohjelmalla poimitaan osia useammasta kuvasta ja liitetään ne uudelle taustalle. Kaikki tämä tehdään kamerassa, joten tietokonetta ei tarvita.

Ohjelmia kamerassa on riittävästi, mutta olisimme toivoneet myös käsisäätöjä. Nyt vain valkotasapainoa, ISO herkkyyttä ja tarkennusta voi säätää käsin. Etenkin puoliautomaattinen aukon esivalinta olisi ollut hyödyllinen terävyysalueen hallitsemiseksi, onhan kameran valovoima parhaimmillaan F2,6.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!