Nikon Coolpix S710

Testissä Nikon Coolpix S710

Tässä uudessa Nikon kompaktikamerassa tarkkuus on huimat 14,5 miljoonaa pikseliä. Kamerassa on 28 millimetrin laajakulma ja sen kuori on jämerää ruostumatonta terästä. Entä vastaako kuvanlaatu valmistajan ruusuisia mainospuheita?

maanantai 20. huhtikuuta 2009

S710:llä saa otettua kuvia, jotka voi myöhemmin tulostaa jättikoon julisteina. Kameran 14,5 miljoonan pikselin tarkkuus on huippuluokkaa, joten kuvat ovat näyttäviä vielä A3+-koossa. Tarkkuus on huima, kun ottaa huomioon kameran pienen koon. Materiaalina on ruostumaton teräs, ja ergonomiaa voi kehua varauksitta.

S710:n optinen zoom on 3,6-kertainen, ja siinä on panostettu varsinkin laajakulmaan, sillä zoom vastaa 28–101 millimetrin polttoväliä. Malli sopiikin hyvin kuvaajalle, joka pitää maisemien ja arkkitehtuurin taltioimisesta.

S710:ssä voi käyttää täysautomatiikan ohella puoliautomatiikkaa tai pelkkiä käsisäätöjä. Taskukameran käsisäädöt on toteutettu poikkeuksellisen selkeästi, joten ne on helppo omaksua.

Näyttö on kolmituumainen, ja sen tarkkuus on 230 000 pikseliä. Kuva on selkeä niin päivänpaisteessa kuin huonevalossakin.

Odotusaika kuvien välissä on toisaalta aivan liian pitkä, sillä se venyy parhaalla jpeg-laadulla peräti kolmeen sekuntiin. Sekä kuvaprosessori että välimuisti joutuvat koetukselle, sillä kuvatiedostoissa on valtavasti informaatioa. Nikonin olisikin pitänyt vaihtaa kuvaprosessori tehokkaampaan tai pienentää tarkkuutta esimerkiksi suurin piirtein kymmeneen miljoonaan pikseliin.

Yksityiskohtia puuttuu

Suuri tarkkuus asettaa vastaavasti suuret odotukset kuvien yksityskohtaisuudelle. Siltä osin S710 on pettymys. Terävyys on kunnossa kuvan keskellä, mutta yksityiskohdat näkyvät häilyvästi.

Värit toistuvat neutraalisti, mutta kamera ylivalottaa kuvia kohteissa, joiden pitäisi olla kontrastiltaan helppoja. Vääristymät vaivaavat myös, ja osasyynä on 28 millimetrin laajakulma.

Kameralla voi ottaa kuvia jopa ISOarvolla 12 800. ISO 400 on silti suurin käyttökelpoinen arvo, sillä kuvakohinaa näkyy jo arvolla ISO 800. ISO-arvolla 1600 ja sitä suuremmilla kohinanpoisto vie mennessään myös kuvien terävyyden ja kontrastin.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 06/2009

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!