Valovoimainen luksuskompakti Olympukselta

Suuren valovoiman F1,8 ansiosta Uudella Stylus XZ-10-kameralla saa hyviä kuvia hämärässä, ja samasta syystä sillä saa myös aikaan niukan syvyysterävyyden muotokuvissa.

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Olympus laajentaa nk. high-end-kompaktikameroidensa valikoimaa uudella XZ-mallilla, joka keveydestään ja pienuudestaan huolimatta pitää sisällään suurempien kameroiden vahvuuksia. Tänään julkistetun Stylus XZ-10:n objektiivi on hyvin valovoimainen: laajakulmapäässä F1,8 ja teleasennossa F2,7. Polttoväli vastaa kinokoon aluetta 26-130 mm.

Taustavalaistun cmos-kennon resoluutio on 12 megapikseliä, ja TruePic VI- tuplaydinprosessori on sama kuin Olympuksen OM-D-kamerassa, joten kohinanpoisto on hyvin hallinnassa. Valotusaukon ja -ajan säätäminen käy erittäin nopeasti, ja kamerassa on myös raakakuvausmahdollisuus.

XZ-10:ssä on kolmen tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 920 000 pistettä. Tarkentaminen ja kuvan ottaminen onnistuu siis näytön kautta, ja HD-videon kuvatajuus on peräti 120 kuvaa sekunnissa. Lisätietoa kamersta on täällä. Kamera tulee myyntiin maaliskuun lopulla mustana, ruskeana ja valkoisena hintaan 449 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!