Suurtesti: kinokoon kamerat

Kun tavoitteena on paras mahdollinen kuvanlaatu, otetaan kouraan kinokoon kamera. Niiden hinnat ovat nyt harrastajakuvaankin ulottuvilla. Vertailumme viisi huippuluokan kinokokoista kameraa ovat niin hyviä, että kuvanlaatu on kiinni vain kuvaajasta.

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Jos et tyydy kompromisseihin, kamerassa pitää olla kinokokoinen kenno. Testin viiden kameran kuvanlaatu on luokkaa parempi kuin parhaissakaan APS-C-kennoisissa kameroissa. Syy on selvä: kinokokoinen kenno on pinta-alaltaan yli kaksi kertaa suurempi kuin APS-C-kenno, ja siksi jokainen yksittäinen pikseli on kaksi kertaa suurempi, mikäli kennojen pikselimäärät ovat samat. Jos havittelisi vieläkin parempaa laatua, pitäisi katsella yli kymppitonnin hintaisia keskikoon kameroita ja niihin sopivia kalliita objektiiveja. Tämän testin kalleimmatkin kamerat löytyvät pienellä etsinnällä alle 3000 eurolla.

Koska kenno on suurempi, on myös peili isompi, ja siksi isokennoisissa kameroissa on parempi etsin kuin pienikennoisissa. Kennon koko merkitsee myös sitä, että isokennoiset kamerat ovat selvästi kalliimpia kuin APS-C-kennoiset.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!