Kameraopas hintaluokittain
© Shutterstock.com

Tässä ovat tämän hetken parhaat kamerat

Markkinoilla on todella paljon erilaisia peilittömiä ja peilijärjestelmäkameroita sekä taskukameroita, mutta mikä kannattaisi valita omaksi? Esittelemme tässä eri hintaluokkien huippukamerat.

torstai 30. tammikuuta 2020 teksti Kristoffer Engbo

Testaamme Digikuvan sivuilla vuosittain paljon harrastajakameroita. Ne ovat yleensä hyvin laadukkaita. 

On kuitenkin malleja, jotka erottuvat muista ominaisuuksiensa tai hintansa ansiosta.

Tässä kolme suosikkiamme satunnaisessa järjestyksessä - kolmessa eri hintaluokassa. Ja kuten aina, voit lukea kameroiden täydelliset testit Välineoppaasta.

Parhaat kamerat, alle 700 euroa

Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV

Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV
© Sony

Vuonna 2015 julkistettiin Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV, joka sai lähinnä upeita arvioita.

Kamera maksoi julkaisun yhteydessä yli 1200 euroa. Nyt sen kuitenkin saa jo alle 700 euron hintaan, mikä tekee siitä vahvan ehdokkaan tässä hintaluokassa.

Kamera on edelleen erittäin nopea, esim. sen reaktioaika on kompaktikameralle poikkeuksellisen hyvä. Kuvanlaatua voidaan silti verrata luokkansa parhaimpaan.  

> Lue Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV -arviomme tästä.

Canon EOS M200

Canon EOS M200
© Canon

Canonin mukaan EOS M200 sopii niille, jotka haluavat ottaa parempia kuvia kuin mihin nykyiset kamerapuhelimet pystyvät.

Kamera näyttää puhelimille pitkää nenää varsinkin silloin kun kyse on hämärästä ja tummista kohteista, koska tämän kameran kuvakenno on paljon suurempi kuin älypuhelimien kenno.

Lisäksi kameran automaattitarkennus on todella nopea ja täsmällinen, koska se käyttää Canonin Dual Pixel Cmos -automaattitarkennusta. Käytettävissä on sekä kasvojen että silmien tunnistus sekä muita tarkennustyyppejä.

Vaikka kamera esiteltiin vasta viime syyskuussa, voit jo säästää reilun satasen, koska kamera maksoi uutena 629 euroa, ja nyt sitä myydään reilulla 500 eurolla.

> Lue Canon EOS M200:n arviomme tästä.

Nikon D3500

Nikon D3500
© Nikon

Nikon D3500 on 415 gramman painollaan Nikonin pienin ja kevein peilijärjestelmäkamera.  

Sillä syntyy hintaluokassaan upeita kuvia. valotus on hyvää ja 24 megapikselin kuvat teräviä ja yksityiskohtaisia.

> Lue Nikon D3500:n testimme täältä.

Parhaat kamerat, alle 1400 euroa

Canon EOS RP

Canon EOS RP
© Canon

Vuoden 2019 alussa Canon EOS RP maksoi 1600 euroa, mutta nyt sen saa keskimäärin 1200 euroon, joten se on yksi halvimmista kameroista, joissa on suuri kinokoon kuvakenno.

Tämä tarkoittaa hyvää kuvanlaatua, mm. yksityiskohtaisuutta. Kamerassa on kuitenkin puutteita verrattuna isovelimalli EOS R:ään, jonka hinta uutena oli noin 1 000 euroa kalliimpi.

Kamera painaa vain 485 grammaa ja siinä on tarkennuksen haarukointitoiminto, eli kamera itse siirtää tarkennusta, jolloin voit valita tarkennuksen myöhemmin yhdestä kuvasta tai yhdistää kaikki kuvat yhteen, jossa kaikki toistuu terävänä syvyyssuunnassa.

> Lue Canon EOS RP -arviomme tästä.

Haluatko sähköpostiisi tärkeimmät uutiset valokuvauksen alalta sekä tietoa kameroista, muista kuvausvälineistä ja kuvankäsittelystä? Tilaa uutiskirjeemme tästä. 

Nikon D7500

Nikon D7500
© Nikon

Tässä APS-C-kennoisessa peilijärjestelmäkamerassa on erinomainen tarkennus ja toimintakuvia voidaan ottaa kahdeksan kuvan sekuntinpeudella. 

Kameran käyttömukavuus on hyvä ja se on vankka ja sääsuojattu. 

Kuvanlaatu on erinomainen niin kauan, kun vältetään kameran tarjoamia hyvin korkeita herkkyyslukemia.

> Lue Nikon D7500 -arviomme tästä.

Fujifilm X-T30

Fujifilm X-T30
© Fujifilm

Fujifilm X-T30 on pieni mutta nerokas kamera, josta saa todellista vastinetta rahalle. Se on monella tapaa samanlainen kuin isoveli X-T3, jossa kenno ja prosessori ovat identtiset. Silti X-T30 maksaa 500–600 euroa vähemmän kuin X-T3.

Automaattitarkennus on erittäin vaikuttava ja joissain kohdissa se on jopa luokkansa paras.

Sarjakuvausnopeus on 30 kuvaa sekunnissa, mutta vain 16,6 megapikselin resoluutiolla. Täydellä resoluutiolla X-T30 ottaa 20 kuvaa sekunnissa, mikä kuitenkin täyttää puskurin nopeasti, ja raakakuvia voidaan tallentaa tällä nopeudella vain sekunnin ajan.

> Lue Fujifilm X-T30 -arviomme tästä.

Parthaat kamerat, yli 1400 euroa

Fujifilm X-T3

Fujifilm X-T3
© Fujifilm

Fujifilm haluaa välittää käyttäjilleen tunteen, että heidän valmistamansa kamerat ovat hyvin rakennettuja ja muistuttavat hieman vanhoja filmikameroita.

Tämä on onnistunut tyylikkäässä ja vankkatekoisessa X-T3-järjestelmäkamerassa. Siinä monet asetukset tehdään erillisillä säätöpyörillä, jotka muistuttavat filmikameroiden säätöpyöriä.

26 megapikselin APS-C-kenno tuottaa erittäin yksityiskohtaista kuvaa ja upeat värit. Lisäksi kameran nopeus ja automaattitarkennus tekevät siitä hyvän valinnan nopean toiminnan kuvaajille. Tätä runkoa saa jo nyt paikoin allekin 1400 euron.

> Lue Fujfilm X-T3 -arviomme tästä.

Nikon Z 6

Nikon Z 6
© Nikon

Z 6 on Nikonin ensimmäisiä peilittömiä täyden kennokoon järjestelmäkameroita. 

Sarjakuvausnopeus on 12 kuvaa sekunnissa, ja kuvanlaatu säilyy hyvänä myös herkkyyttä lisättäessä. 

Tarkennus seuraa hyvin liikkuvia kohteita ja sekä näyttö että etsin ovat markkinoiden parhaita.

> Lue Nikon Z 6:n testimme täällä.

Sony A7R IV

Sony A7R IV
© Sony

Tämä 60,2 megapikselin kinokennoinnen ammattitason järjestelmäkamera tekee erittäin vakuuttavaa jälkeä.

Suuresta resoluutiostaan huolimatta se käsittelee kuvakohinan hienosti ISO 6400 -herkkyyteen saakka ja ottaa kymmenen kuvaa sekunnissa.

Automaattitarkennus on markkinoiden paras ja reagoi nopeasti ja tarkasti. Tämä on myös välttämätöntä, koska suuri kuvatarkkuus paljastaa helposti epäterävän tai väärään kohtaan tarkennetun kohteen.

> Lue Sony A7R IV -arviomme tästä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!