Tarkka-ampujan luoti osui sotakuvaajan GoProhon

Mitä tapahtuu, kun tarkka-ampujan luoti osuu GoPro-kameraan? 

© Kuvaruutukaappauskuva YouTubesta

GoPro-kamera pelasti sotakuvaajan hengen

GoProt ovat lujia, mutta voivatko ne pelastaa henkiä? Kyllä, jos yhdeltä tietyltä irakilaiskuvaajalta kysytään.

tiistai 23. toukokuuta 2017 teksti N. Majgaard

Toimintakuvauskameran vahvuus on siinä, että sillä saa kuvia sellaisissa olosuhteissa, joissa tavalliset kamera lopettavat toimimasta. 

Sen takia pienet kamerat, kuten GoPro, ovat mm. sotakuvaajien suosiossa. Toimintakuvauskamera voidaan kiinnittää lähes minin vain ja se kestää lähes mitä vain. 

Mutta niidenkin kestävyydellä on rajansa – kiväärin luoti esimerkiksi on niillekin jo liikaa. 

Sotakuvaaja oli vähällä kuolla

Tämän sai huomata irakilainen sotakirjeenvaihtaja Amma Alwaely vähän aikaa sitten Mosulissa, Irakissa, kun hän joutui yllättäen ISISin tarkka-ampujan tulilinjalle. Tarkka-ampuja ampui Alwaelyta yhtäkkiä. 

Ampuja tähtäsi vain muutaman senttimetrin etäisyydelle Alwaelyn rintakehästä, jonka päällä hänellä oli vanhemman mallinen GoPro. Kamera hajosi palasiksi, ja muovin palaset tekivät Amma Alwaelyyn joitain naarmuja – mutta kamera vaimensi luotia, ja henki säästyi.

Toukokuun 13. päivä Irakin Mosulissa sattuneen kohtauksen kuvasi toinen paikalla ollut toimittaja, Howen Holdaway. Hän sanoo videolla, että Amma Alwaely oli harvinaisen onnekas, sillä jos luoti olisi osunut muutaman sentin päähän, olisi irakilaiskuvaaja menettänyt henkensä.

Katso tapahtumaan liittyvä video tästä:

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!