Kaupunkikamera nopeisiin tilanteisiin

Ricoh on lisännyt uuden kameran GR-sarjaansa. Ricoh GR Digital IV:n automaattitarkennuksessa on nyt peräti 190 tarkennuspistettä, ja myös kuvaprosessoria on uudistettu. Objektiivin polttoväli on 35 mm ja valovoima F1,9, joten tämä on ihanteellinen kaupunkikamera erilaisiin valaistuksiin.

tiistai 20. syyskuuta 2011

Ricohin uutuus sopii katukuvaajalle, joka nauttii ihmisten kuvaamisesta nopeatempoisessa kaupunkimiljöössä. Ricoh GR Digital IV tarkentaa 0,2 sekunnissa eli nopeammin kuin edellinen malli GR III. Nopeutta selittää tarkennuspisteiden määrä - 190 kappaletta - sekä uusi tarkennusjärjestelmä, joka koostuu kameran omasta ja myös ulkoisesta automaattitarkennuksesta.

GR Digital IV:n toimintoa nopeuttaa uudentyyppinen kuvaprosessori GR ENGINE IV. Lisäksi tässä magnesiumrunkoisessa kamerassa on uudistunut sensor-shift -kuvanvakain, jonka toiminta perustuu kuvakennon liikkeisiin. Kamerassa on kymmenen megapikselin ccd-kenno, ja kuvata voi sekä jpeg- että raw-muodossa.

Polttoväli on kiinteä 35 mm ja valovoima mukava F1,9. Kameran vatupassia on myös paranneltu. Horisontin suoruus näkyy nyt myös pituussuunnassa, mikä on hyvä ominaisuus rakennuksia kuvattaessa. Kolmituumaisessa näytössä on 1 230 000 kuvapistettä. Kameran hintaa ei ole vielä ilmoitettu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!