Kestävää uimarantakameraa

Parilla kolmella sadalla eurolla saa kameran, jolla uskaltaa kuvata myös silloin, kun hiekka pöllyää ja vesi roiskuu. Testissä on kahdeksan kovaan käytt öön sopivaa kameraa, jotka sopivat hyvin järjestelmäkameran täydennykseksi.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

>Tilaa DIGI KUVA ja lataa artikkeli täältä

Tämän testin kamerat ovat pieniä, kevyitä ja helppokäyttöisiä. Niiden paksuus on keskimäärin kaksi ja puoli senttimetriä. Pieni koko ja keveys tarkoittavat käytännössä sitä, että kamera kulkee vaivattomasti mukana rannalla koko päivän, ja kun aurinko laskee, sen voi sujauttaa helposti taskuun pois lähtiessään. Tämä on kätevää, ja kun kamera voi olla mukana kaikkialla, sillä tulee otetuksi kuvia, jotka jäisivät hankalammilla kameratyypeillä ottamatta.

Kovaa käyttöä kestävä kompaktikamera sopii erityisen hyvin aktiivisille ulkoilmaihmisille, koska sillä voi kuvata myös ankarissa olosuhteissa. Tällainen kamera täydentää hyvin myös aktiivikuvaajan järjestelmäkamerakalustoa.

Hinnaltaan nämä kamerat ovat kohtuullisia. Kuvanlaadultaan ne ovat kuitenkin vain tavallisten kompaktikameroiden tasolla.

Tällaisilla kameroilla on myös merkittäviä etuja verrattuna sukelluskoteloon perustuviin ratkaisuihin. Välillä niiden kanssa voi piipahtaa veden alle kuvaamaan ja heti seuraavassa hetkessä ottaa kuvia rannalla, eikä kameraa tarvitse poistaa sukelluskotelosta eikä kantaa huolta vesitilkoista ja hiekasta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!