Punainen Olympus Tough TG-6 -kamera mudassa

Tough-sarjan uutuusmalli on pullollaan fiksuja ominaisuuksia, joiden avulla voidaan saada mahtavia kuvia lennossa. 

© Olympus

Olympus Tough TG-6 on hyvä kaveri kesän vesileikkeihin

Olympuksen uudella toimintakameralla voi kuvata lähietäisyydeltä sekä veden alla – ja saavuttaa uskomaton syväterävyys parilla painalluksella.

keskiviikko 22. toukokuuta 2019 teksti S. Winter

Jos etsit kameraa, joka kestää uimarannan märkää hiekkaa, sukeltamista ja roiskuvaa mutaa maastopyöräretkellä, on Olympus Tough TG-6 yksi hyvä vaihtoehto.

Edeltäjä Tough TG-5 esiteltiin vain vuosi sitten, mutta tällä välin Olympus kehittänyt pari uutta kätevää toimintoa pieneen kamerarunkoon. 

Tässä niistä kolme mielestämme kiinnostavinta. 

punainen Olympus Tough TG-6 käsissä

Olympus Tough TG-6:ssa on kiinnostavia ominaisuuksia makrokuvauksen ystäville.

© Olympus

1. Digitaalinen telejatke ja 8-kertainen zoom

Olitpa seuraamassa polkupyöräkisaa tai vaellusreitillä petolintuja tähystämässä, on Olympus Tough TG-6 mainio matkakumppani. 

Uusi digitaalinen telejatke tuo kohteet kaksi kertaa lähemmäksi kuin edeltäjämallin optiikka – zoom on näet muuttunut nelinkertaisesta kahdeksankertaiseksi.

2. Viisi sukelluskuvaustilaa

Vedenpinnan alapuolella on oma maailma kuvattavaksi, ja Olympus Tough TG-6:ssa on viisi kuvaustilaa tähän tarkoitukseen – mikroskooppitila, jossa lähin tarkennusetäisyys on peräti vain yksi senttimetri. 

Edeltäjämalli TG-5:n tapaan uutuuskamera on vesitiivis 15 metriin asti, ja jos mieli tekee syvemmälle, on siihen saatavana TG-059-sukelluskotelo, jonka myötä kameran voi viedä jopa 45 metrin syvyyteen. 

> Lue myös: 5 vinkkiä parempiin vedenalaiskuviin. 

3. Parantunut focus stacking -toiminto

Edeltäjämallien tapaan on tässäkin Tough-mallissa focus stacking- eli tarkennuksen pinoamistoiminto, joka tarkoittaa sitä, että kamera asetetaan ottamaan useita kuvia samasta kohteesta mutta jokainen kuva tarkennetaan hieman eri pisteeseen, minkä jälkeen kuvat sulautetaan yhdeksi kuvaksi, jossa on suuri syvyysterävyysalue. 

Uutta on se, että kameran tallentamien kuvien määrä tätä toimintoa käytettäessä voidaan määrätä etukäteen välillä 3–10 kuvaa. Edeltäjä TG-5:n enimmäismäärä tässä kohtaa oli 8 kuvaa. 

musta Olympus-kamera

Kameran värivaihtoehdot ovat nytkin musta ja punainen. 

© Olympus

Uusi näyttö, heijastamaton pinnoite ja ajankohtamerkintä

Edellisten lisäksi TG-6:ssa on myös uudenlainen, 1,04 megapikselin näyttö, kun edeltäjässä sen tarkkuus oli vain 460 000 pikseliä.

Lisäksi kuvakennon tiivistyslasin kummallakin puolella on nyt heijastamaton pinnoite, ja nyt kuviin voidaan lisätä kellonaika- ja päivämääräleima.

TG-6 tulee myyntiin kesäkuun alussa. 

Lue tuotearviomme Välineoppaasta. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!