Ricoh Theta SC on edullinen 360 asteen videokamera.

Ricohilta uusi 360 asteen kamera

Ricohin uutuuskameralla voi saada 360 asteen videota suhteellisen edullisesti. Kamera sopii tavalliseen lomakäyttöön tai vaikkapa vuoristovaellukselle.

maanantai 17. lokakuuta 2016

360 asteen kamerat ovat tämän hetken kenties kuumin valokuvaustrendi. Facebook ja YouTube tukevat teknisesti 360 asteen videota ja valokuvaa, joten kuluttajat voivat myös hyödyntää uutta tekniikkaa.

Kameravalmistaja Ricoh esitteli jo aiemmin oman Theta S -kameramallinsa, ja nyt on vuorossa hieman halvempi Theta SC.

Tästä huolimatta Theta SC:ltä odotetaan edeltäjänsä kuvanlaatua, koska siinä on sama objektiivi ja kenno. Mutta uutuusmallilla voidaan kuvata korkeintaan viiden minuutin otoksia (edeltäjällä voidaan kuvata 25-minuuttisia), eikä siinä ole myöskään Live Stream -toimintoa.

Toisaalta otosten siirtäminen mobiililaitteille sekä lataaminen sieltä Facebookiin ja YouTubeen on helppoa.

Ricoh Theta SC tarjoaa hyvää laatua

Ricoh Theta SC tallentaa 360 asteen valokuvia 14 megapikselin tarkkuudella ja 360 asteen Full HD -videoita 30 kuvan sekuntitaajuudella. Kamerassa on itselaukaisin ja intervallikuvaustoiminto timelapse-videoita varten. Lisäksi laitteessa on kahdeksan gigatavun oma muisti.

Theta SC:n värivaihtoehdot ovat valkoinen, sininen, beige ja roosanpunainen. Kamera tulee kauppoihin marraskuussa noin 400 euron hintaan.

Jos isoveli Theta S kiinnostaa, siitä joutuu liikkeestä riippuen maksamaan muutaman kympin enemmän.

> Lue Ricoh Theta S:n arvio Välineoppaasta: Huippuhelpot 360 astetta

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!