Testissä Olympus mju 1050 SW

Jos tarvitset taskukameraa, joka kestää melkein mitä vaan, vaihtoehtoja ei ole liiaksi. Hankintaa kannattaa miettiä. Kun kameran kestävyys on tärkeää, silloin saa haluamansa, mutta muille käyttäjille tämä voi olla väärä valinta.

maanantai 23. helmikuuta 2009

Millaista olisikaan omistaa digikamera, joka kestää melkein mitä vaan. Sen voi ottaa mukaan hiihtoretkelle ja laskettelemaan, eikä haittaisi, vaikka kaatuisi kamera taskussa. Tai kameran voisi ottaa mukaan vaikka hiekkarannalle ja mennä se mukana sukeltamaankin.

Olympus mju 1050 SW kestää kaiken tämän ja kamera maksaa 300 euroa. Tässä mju-mallissa on aivan uusi Tap-toiminto, jolla pääsee käyttämään kameran säätöjä näpäyttämällä kameraa. Normaalien säätimien lisäksi kameran säätöjä voi tehdä näpäyttämällä kameran ylä- tai takaosaa. Jos näpäyttää oikeaan reunaan, tulee salaman valikko esille ja sitten näpytetään kameraa niin monta kertaa, että sopiva asetus tulee esille. Menetelmän etuna on se, että kameraa voi käyttää ja säätää vaikka laskettelukäsineet kädessä, eivätkä kädet palellu. Ja varmaa on, että uuden kameran näpyttely herättää huomiota.

Vahva ja hidas

Käytössä huomaa nopeasti, että kamera on niin tukeva kuin Olympus lupaa. Myös Tap-toiminto toimii, mutta se on hidas, koska jokaisessa vaiheessa näytölle tulee asiaa selventäviä tekstejä. Vaikka tämä toiminto kytketään pois, on 1050 SW hidas ja se vaikeuttaa nopeita kuvaustilanteita. Kameran käynnistyskin on hidas. Kestää peräti 4,7 sekuntia, ennen kuin kamera on valmis ottamaan ensimmäisen kuva. Jos kuvan laaduksi valitaan paras jpeg-tallennus, kestää 5,6 sekuntia ennen kuin voi ottaa seuraavan kuvan

Automaattinen tarkennuskin toimii hitaasti, eikä siinä ole tarkennuksen apuvaloa. Kamerassa on sekä kasvojenettä hymyntunnistus, mutta myös ne toimivat hitaasti.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 03/2009

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!