Nikon D4

Uusi lippulaiva ammattikuvaajille

Nikon on esitellyt uusimman ammattilaismallinsa D4:n, joka tulee ensi kesän suurissa urheilutapahtumissa käymään kovan kisan Canonin EOS-1D X:n kanssa.

tiistai 10. tammikuuta 2012

Ensi kesänä järjestetään Helsingissä yleisurheilun EM-kisat ja tietysti Lontoon olympialaiset sekä vielä jalkapallon EM-kisat. Nikon onkin juuri huippuvuoden alkajaisiksi julkistanut ammattilaiskuvaajille sopivan työkalun. Heillä on valittavanaan D4:ssä mm. ISO-arvot 100:sta jopa 204 800:aan, jotka löytyvät myös Canonin huippumallista.

Tarkennus on kehittynyt ja onnistuu nyt entistä paremmin hämärässä. Tarkennuspisteitä on 51; niistä 15 on ristipisteitä, joita voi käyttää sellaisten objektiivien kanssa, joiden valovoima on F5.6. Ristipisteistä kymmenen on sellaisia, jotka toimivat jopa aukolla F8.

Kamerassa on tietenkin täysikokoinen kenno, jossa on 16,2 megapikseliä. Täydellä resoluutiolla saa 11 kuvaa sekunnissa; tämä ei ole aivan samaa tasoa kuin EOS-1D X:ssä, jossa on 18,1 megapikseliä ja 14 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla.

Uusi suljinmekanismi on tehty kevlarista, ja kuitumateriaali kestää jopa 400 000 valotusta, joka on 30 prosenttia enemmän kuin edeltäjässä D3S-mallissa. D4 on maailman ensimmäinen kamera, joka on yhteensopiva XQD-muistikortin kanssa. Myös CF-korttia voi käyttää, ja silloin kamera on valmis nopeaan UDMA 7:ään. Video on Full HD -tasoa, ja kameraan voi tietenkin liittää erillisen stereomikrofonin, kuulokkeet ja näytön.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!